Erhverv

Betalingsselskabet Yourpay er under konkurs

Ifølge selskabets adm. direktør har Yourpay arbejdet »hårdt« på at finde en løsning, der kan sikre videre drift. Det har dog ikke været muligt.

Ifølge Yourpays seneste regnskab for 2020 tabte virksomheden 2,7 mio. kr. efter skat. Foto: Thoma Borberg 

Den danske betalingsvirksomhed Yourpay, der håbede at kunne blive danskernes foretrukne betalingsløsning, har indgivet en konkursbegæring.

Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

»Vi beklager meget overfor kunder og samarbejdspartnere, at vi ikke længere kan håndtere betalinger. Den nuværende ledelse i selskabet har igennem en længere periode kæmpet for at finde en løsning på selskabets situation. Vi beklager overfor de medarbejdere, samarbejdspartnere og øvrige interessenter, som bliver berørt af dette,« skriver Yourpays adm. direktør, Jens Christian Petersen, på selskabets hjemmeside.

Om Yourpays betalingsløsning:
  • Selskabet slog sig op på at have samlet betalingsservice og indløsning i ét produkt målrettet erhvervsdrivende
  • Det skete bl.a. ved at forvalte transtraktioner for virksomheder, hvor kunderne betaler via onlineshops, faktura eller fysiske butikker
  • Yourpays ambition var altså at samle alt vedrørende betalinger i ét produkt, så det blev mere enkelt for virksomheder at tage imod betaling
  • Virksomheden har haft partnerskaber med virksomheder som eksempelvis Dinero, Bring og Billy

Siden etableringen i 2013 har selskabet da også haft ualmindeligt svært ved at tjene penge. Faktisk så svært at det ifølge CVR-registeret endnu ikke er lykkes Yourpay at skabe overskud en eneste gang.

Ifølge virksomhedens seneste regnskab for 2020 tabte det 2,7 mio. kr. efter skat mod et underskud på 8,7 mio. kr. året forinden.

»Vi har arbejdet hårdt på at finde konstruktive løsninger således at selskabet kunne køre videre i en eller anden form, men det har desværre ikke været muligt,« lyder det fra Jens Christian Petersen på Yourpays hjemmeside.

Allerede i 2018 ramte det ellers så ambitiøse betalingsselskab en mur. Yourpay slog sig op på at have samlet betalingsservice og indløsning i ét produkt målrettet erhvervsdrivende, men ifølge regnskabet for 2018 blev der allerede dengang sået tvivl om den videre drift.

Yourpay har gennem en længere periode forhandlet om salg af selskabet til en større udenlandsk finanskoncern, der skulle sikre fremtiden, men køberne blev ifølge Yourpay ikke godkendt af myndighederne til at overtage, og derfor gik handlen i vasken i sommer.

Et par måneder efter løftede selskabet sløret for, at Artha Kapitalforvaltning havde købt sig ind i betalingsvirksomheden.

Det skete med en investering på 13 mio. kr. mod overtagelse af 50 pct. af selskabet. Samtidig skiftede Yourpay hele sin ledelse ud inkl. stifter og tidligere adm. direktør Mathias Gajhede.

Kapitalindsprøjtningen og den nye ledelse har dog tilsyneladende ikke været nok til at sikre selskabets videre drift.

Ifølge FinansWatch er der ikke udsigt til, at medarbejderne får deres løn. Det oplyser bestyrelsesformand Kristian Myrup i et skriftligt svar til mediet.

Han bekræfter også overfor mediet, at samtlige medarbejdere blev fyret den 30. september.

Læs også