Erhverv

Seimei er gået konkurs

Seimei er taget under konkursbehandling efter stribevis af år med millionunderskud.

Gennem Seimei skulle kildevand og frisk juice atter være en solid indtægtskilde for Allan Feldt, der grundlagde Aqua d'Or. Sådan gik det dog ikke for Seimei.
Foto: Lars Krabbe

Allan Feldt tjente en formue på at sælge kildevandsfirmaet Aqua d'Or.

Nu må han dog sande, at det ikke blev til samme forretningseventyr for hans firma Seimei, der producerer kildevand og bæredygtige juicer under navnet Wish.

Seimei er nemlig taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Nykøbing Falster. Det fremgår fredag af en meddelelse i Statstidende.

Ifølge advokat Nicolai Dyhr fra Horten, som er én af to kuratorer i konkursboet, mistede Seimei for nylig Salling Group som kunde, hvilket var medvirkende til konkursen.

»Så var der ikke likviditet mere. Kassen var tom, og selskabet kunne ikke finde finansiering hos pengeinstitutterne længere,« siger han.

Nicolai Dyhr fortæller, at samtlige af de 12 ansatte nu er suspenderede, mens han prøver at finde en køber til hele konkursboet. Fra den over 50 mio. kr. dyre fabrik på Lolland til varelager og ordrebøger.

»Hele produktionskæden er sat op, så vi håber at få solgt det hele samlet,« siger han og fortæller, at han håber at mindske kreditorernes tab mest muligt.

Stifter Allan Feldt fortæller, at han er ked af situationen og frustreret.

»Der er flere interesserede købere til virksomheden, og flere har også allerede været forbi at se på den. Så det er jeg meget glad for, men de kan jo også gøre deres livs handel. Jeg deltager også gerne i den videre rejse med virksomheden. Jeg håber derfor, at et salg kan gennemføres allerede i næste uge, så vores kunderelationer og dermed arbejdspladser kan bevares,« siger han i en udtalelse.

Seimei har gennem årene tabt større millionbeløb. Alene de seneste fem år er det blevet til et samlet underskud på 60,2 mio. kr. efter skat.

»Virusudbruddet (coronapandemien, red.) har påvirket indeværende års resultat, og ledelsen vurderer, at dette ligeledes vil være tilfældet for 2021, der fortsat er præget af usikkerhed og nedlukninger,« skrev Seimei i 2020-regnskabet, som blev offentliggjort i juni.

Samtidig understregede Seimei i regnskabet, at der ikke var »anledning til særlige finansielle risici«, og at likviditetsberedskabet var forventet »sikret i tilstrækkeligt omfang«.

Skulle der være behov for ny likviditet, ville Seimeis ejerkreds stå klar med ny kapital, fremgik det af regnskabet.

Sådan kom det dog tilsyneladende ikke til at gå for Seimei, som altså nu i stedet skal gennem en konkursbehandling.

Tidligere har ejerkredsen, som udover hovedaktionær Allan Feldt består af Susanne Gjørup fra Fætter BR-familien, tilført friske penge til juicefirmaet.

Susanne Gjørup købte sig i 2019 ind i Seimei med sin nu afdøde mand Peter Gjørup, og siden er der skudt over 30 mio. kr. i Seimei, viser oplysninger fra cvr-registeret.

Allan Feldt har tidligere måttet tage drastiske midler i brug for at holde gang i Seimei. I 2017 fyrede han over halvdelen af de ansatte og overtog selv styringen af fabrikken.

Året efter købte han sine to medejere, Kohberg-brødrene Per og Jesper Fogtmannm, ud af firmaet.

Læs også
Top job