Bestseller har haft sit bedste år nogensinde: »Det har været et bemærkelsesværdigt år«

Modekoncernen Bestseller er kommet igennem sit regnskabsår med et overskud før skat på 4,6 mia. kr.

Anders Holch Povlsen er ejer af og adm. direktør for Bestseller-koncernen. Foto: Joachim Ladefoged.

Bestseller er braget igennem den sidste del af coronakrisen. Fra august 2020 til juli 2021 er omsætningen i den danske modekoncern steget, og resultatet før skat på 4,6 mia. kr. Det viser det årsregnskab, som Bestseller har offentliggjort fredag morgen.

Regnskabet er det bedste i modekoncernens historie, og det står i skærende kontrast til regnskabet fra i fjor, hvor coronakrisen skar en kæmpe luns af resultatet.

Bestseller
  • Bestseller er en familieejet dansk modekoncern med hovedsæde i Brande.
  • Ejes af adm. direktør Anders Holch Povlsen.
  • Rummer 20 mærker – bl.a. Jack & Jones, Selected, Vero Moda, Vila og Only.
  • Sælger tøj på 70 markeder i Europa, Mellemøsten, Nordamerika, Latinamerika, Indien og Australien samt via onlinehandel.
  • Har ca. 2.600 egne og partnerejede butikker. Desuden afsætning via 15.000 andre forhandlere.
  • Omsatte for 24,1 mia. kr. i 2019/20 og med et overskud før skat på 776 mio. kr.
  • Familien bag har også del i en række andre selskaber – bl.a. Bestseller Fashion Group China, der driver flere end 7.000 butikker rundt om i mere end 500 kinesiske byer.
  • Gennem investeringsselskabet Heartland har Anders Holch Povlsen bl.a. ejerandele i Asos og Zalando samt ejerskab i danske virksomheder som Normal, Nemlig, Bianco og Whiteaway. Dertil kommer en række startups og iværksætterselskaber.

»Det er et resultat, vi kan være tilfredse med. Det er også et resultat, der er bedre, end vi havde forventet og havde turde håbe på. Det har været et bemærkelsesværdigt år, som har overrasket mange inklusive os selv. Vi er i den grad taknemmelige for, at vi står, hvor vi står nu,« udtaler Anders Holch Povlsen, der er adm. direktør og ejer af Bestseller, i en pressemeddelelse.

Omsætningen i regnskabsåret endte på 26,4 mia. kr. mod 24,1 mia. kr. i regnskabsåret 2019/2020. Det svarer til en fremgang på ni pct. Mens resultatet før skat endte på 4,6 mia. kr., lyder resultatet efter skat på 3,6 mia. kr.

Til sammenligning kom Bestseller igennem 2019/2020-regnskabet med et resultat før og efter skat på henholdsvis 776 mio. kr. og 415 mio. kr.

Fra Bestseller lyder det, at koncernen nu er tilbage på rette kurs efter de store udfordringer, som coronakrisen i begyndelsen gav modekoncernen.

»Vi kan se, at vi har evnet at omstille os til de udfordringer, vi har mødt, og vi har formået at eksekvere på de rigtige beslutninger, vi har truffet undervejs. Jeg er imponeret over mine kollegers indsats og den måde, som alle har sat vores værdier i spil. Vi har leveret gennem et ekstraordinært år, hvor vi har været både dygtige, rettidige og ydmyge, men også har haft en snert af held, vi heller ikke ønsker at underkende,« lyder det fra Anders Holch Povlsen.

Torsdag meddelte Bestseller i en pressemeddelelse, at koncernen uddeler 300 mio. kr. i form af en ekstra månedsløn til de ansatte som en anerkendelse for deres indsats.

»Vi har været igennem nogle svære måneder, men vi kan nu se, vi har kæmpet os tilbage i det seneste år. Det har alle en kæmpestor andel i, og det vidner om den helt særlige holdånd, vi har, en utrolig gejst og et meget stærkt sammenhold. Det vil vi gerne anerkende, og det fortjener alle den allerstørste tak for at bidrage til,« udtaler Anders Holch Povlsen.

Læs også
Top job