Erhverv

Dansk teknologi skal masseproducere grøn brint i Indien: »Det er den største industrivirksomhed i verdens største demokrati, vi nu går sammen med«

Indiens største industrivirksomhed med en af Asiens rigeste mænd i spidsen har håndplukket dansk teknologi fra udviklingsvirksomheden Stiesdal til at masseproducere grøn brint.

Henrik Stiesdal er en af pionererne i den danske vindmølleindustri. Nu skal hans elektrolyseteknologi briges til at masseproducere grøn brint i Indien. Foto: Casper Dalhoff Det danske vindmølle-eventyr: 
Vi fortæller den historie gennem interview med en af pionererne i 1970’erne fra Tvind til Vestas – han, Henrik Stiesdal, blev senere teknisk chef på de store danske vindmøllefabrikker og er i dag frontløber i nye teknologier inden for vedvarende energi.

For den danske iværksætter og vindmøllepioner Henrik Stiesdal kommer lørdag den 9. oktober til at stå som en milepæl.

Der var godt nok meget, der gik galt på en hektisk dag i Indiens hovedstad New Delhi. En sikkerhedstrussel forhindrede et møde med Indiens premierminister Narendra Modi og Danmarks statsminister Mette Frederiksen, ligesom aftalen med en af Asiens rigeste mænd Mukesh Ambani også gik i vasken. ..

Læs også