Erhverv

Asiens rigeste mand indlemmet i fornem milliardærklub

Mukesh Ambani har fået noget særligt til fælles med Elon Musk, Jeff Bezos og Bill Gates. Han har netop rundet en formue på 100 mia. dollars.

Mukesh Ambani, er bestyrelsesformand og direktør i Reliance Industries, som han arvede fra sin far i 2005. Her fotograferet med sin kone, Nita Ambani. Foto: Bloomberg/Dhiraj Singh

Mukesh Ambani er måske ikke det mest velkendte navn herhjemme. Ikke desto mindre har den indiske forretningsmand efterhånden slået sit navn fast i den globale energisektor, og nu har Reliance Industries-formanden ligeledes tilsluttet sig en fornem klub, der har medlemmer som Elon Musk, Jeff Bezos og Bill Gates.

Han har netop rundet en formue på 100 mia. dollars.

Det skriver Bloomberg.

I det samlede billede indtager den 64-årige Mukesh Ambani 11. pladsen over verdens rigeste, hvor især top 10 er domineret af de amerikanske tech-milliardærer.

Asiens rigeste, som altså nu er Mukesh Ambani, har kun set sin formue stige i 2021. År til dato er han blevet godt 24 mia. dollars rigere, og det er primært på grund af markante aktiestigninger i konglomeratet Reliance Industries, som han selv ejer en del af. Fredag nåede aktiekursen i selskabet sit højeste nogensinde.

Mukesh Ambani arvede Reliance Industries fra sin afdøde far i 2005, som dengang udelukkende fokuserede på olieraffinaderier og kemikalier fra råolie. Siden da har Mukesh Ambani transformeret giganten til også at involvere sig i forretningsområder som detail- og internethandel samt teknologi. I 2016 opstartede Reliance sit eget teleselskab, som i dag er den mest benyttede i Indien.

For få måneder siden offentliggjorde Mukesh Ambani en storstilet plan, der skal gøre Reliance grøn. Milliardæren er klar til at poste 10 mia. dollars i omstillingen, der blandt andet involverer produktion af grøn hydrogen - en plan, der lægger sig op af Indiens premierminister Modis ambitioner om at gøre Indien til en global leverandør af grønne brændsler.

Fossile brændsler udgør dog stadig en milliardforretning for Reliance, der ifølge Bloomberg indtjener for 73 mia. dollars om året på olie alene. Det svarer til 60 pct. af selskabets samlede indtjening.

Næste skridt for Reliance er dog imidlertid et helt andet. Fredag meldte selskabet nemlig ud, at man har i sinde at åbne en række 7-Eleven franchisebutikker i Indien, hvor den amerikanske kæde endnu ikke ahr gjort sit indtog. Første butik åbnede ifølge BBC allerede lørdag i Mumbai.

Herunder kan du se listen af milliardærer, der alle har en samlet formue på over 100 mia. dollars.

Plads Navn Formue i mia. dollars Selskab Land
1 Elon Musk 222 Tesla mfl. USA
2 Jeff Bezos 191

Amazon mfl.

USA

3 Bernard Arnault 156

LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton

Frankrig
4 Bill Gates 128

Microsoft

USA

5 Larry Page 125

Google

USA

6 Mark Zuckerberg 123

Facebook

USA

7 Sergey Brin 120

Google

USA

8 Larry Ellison 108

Oracle

USA

9 Steve Ballmer 106

Microsoft

USA

10 Warren Buffett 103 Berkshire Hathaway mfl. USA
11 Mukesh Ambani 101 Reliance Industries Indien

Kilde: Bloomberg Billionaires Index, 10/10-2021

Læs også
Top job