Erhverv

Topchef for JPMorgan Chase: Bitcoins er »værdiløse«

Jamie Dimon, topchef i JPMorgan Chase, er ikke fan af Bitcoin. Sidste gang han kom med en lignende udmelding, faldt kursen markant.

Jamie Dimon har været topchef i JPMorgan Chase siden starten af 2006. Foto: Paul Morigi/AP Images.

Bitcoins er værdiløse.

Sådan lyder det fra Jamie Dimon, der er topchef for USAs største bank, JPMorgan Chase.

Jamie Dimon kom med udmeldingen på et online event mandag aften, afholdt af Institute of International Finance. Udover at sige at Bitcoin intet er værd, sammenligner han også investeringer i kryptovalutaen med at ryge cigaretter.

»Jeg synes Bitcoins er værdiløse. Jeg synes heller ikke, du bør ryge cigaretter,« siger bankdirektøren under eventet.

Jamie Dimon udtaler også, at han forventer at fremtiden for Bitcoin og andre kryptovalutaer vil byde på tung regulering fra myndighedernes side.

Det er ikke første gang, bankdirektøren har været ude med riven efter Bitcoin. Allerede i 2017 kaldte han Bitcoin for »svindel og bedrag« og forudså, at kryptovalutaen ville »sprænge i luften.«

Meldingen fik dengang kursen på kryptovalutaen til at falde med 10 pct. ved den efterfølgende dags handel, skrev Reuters.

Bankdirektøren fortrød senere den udmelding, men nu rejser han altså igen kritik af kryptovalutaen.

Denne gang har kursen ikke vist nogen umiddelbar reaktion på Jamie Dimons udmelding. Det sidste døgn er Bitcoin steget med ca. 1 pct. til en stykpris på 57.349 dollars per klokken 10 tirsdag formiddag dansk tid.

Det betyder at prisen på en Bitcoin er firedoblet det seneste år.

Selvom Jamie Dimon ikke er personlig fan af kryptovalutaer i det hele taget - og i særdeleshed markedslederen Bitcoin - vil banken, han står i spidsen for, JPMorgan Chase, fortsat gøre det muligt for sine kunder at handle med kryptovaluta, udtaler han til Reuters.

»Vores kunder er voksne. Hvis de vil havde adgang til at købe og sælge Bitcoin, så kan vi ikke holde dem fra det. Vi kan sørge for at gøre det så sikkert som mulig for dem,« siger Jamie Dimon.

JPMorgan Chase har siden juli i år tilladt sine kunder at handle med Bitcoin og fire andre kryptovalutaer. Banken var i følge Business Insider, den første storbank til at tillade handel med kryptovalutaer.

Læs også