Erhverv

Kendt erhvervsfamilie halverer overskud

Erhvervsmanden Ivan Bjerg-Larsens familievirksomhed har mere end halveret sidste års overskud, viser nyt regnskab.

Ivan Bjerg-Larsen ejer IBL Group sammen med sine to sønner. Arkivfoto.

Mangemillionær og business angel Ivan Bjerg-Larsen må sande, at overskuddet i familievirksomheden IBL Group er halveret det seneste år.

Det fremgår af virksomhedens regnskab, der viser et overskud efter skat på 32,8 mio. kr. i 2020/2021.

Overskuddet året før lød på 75,3 mio. kr.

Før sidste års resultat havde IBL Group dog underskud på mellem 10 og 20 mio. kr. tre år i streg.

Og noget tyder da også på, at Ivan Bjerg-Larsen og hans to sønner Thomas Bjerg-Larsen og Jesper Bjerg-Larsen, der ejer virksomheden i fællesskab, forventer et noget lavere leje for resultatet fremadrettet.

»Koncernen forventer et resultat i størrelsesordenen 10-15 mio. kr. for det kommende regnskabsår,« lyder det i regnskabets ledelsesberetning.

Her fremgår det også, at det seneste resultat bl.a. er påvirket af valutaudsving.

»Aktiviteter i udlandet medfører, at resultat, pengestrømme og egenkapital påvirkes af kurs- og renteudviklingen for en række valutaer. Det er koncernens politik ikke at afdække kommercielle valutarisici,« skriver ledelsen.

Uanset, at overskuddet daler i år, rykker det ikke ved, at pengetanken i familievirksomheden stadig bugner. Egenkapitalen lyder på mere end 405 mio. kr.

IBL Groups aktiviteter består af investeringsvirksomhed, ejendomsinvestering men også forskellige virksomheder som blandt andre slankeproduktproducenten Nupo, Svaneke is og tøjmærket Noa Noa.

Familieformuen bygger især en række lukrative salg gennem årene.

Ivan Bjerg-Larsen tjente godt 250 mio. kr., da han i 2016 solgte rørledningsvirksomheden Impreg til kapitalfonden BWB Partners.

I midten af 1990’erne tjente han også store summer, da pakkepostfirmaet A Post blev solgt til tyske Trans-O-Flex – en handel der indbragte 75 mio. kr.

I dag er Jesper Bjerg-Larsen adm. direktør i IBL Group, mens Ivan Bjerg-Larsen sidder på formandsposten.

Læs også
Top job