Erhverv

Familieejede Stof & Stil præsenterer overskud på 10,9 mio. kr. trods nedlukning

Den danske stof- og hobbykæde Stof & Stil, der tidligere på året skiftede navn til Selfmade, er kommet fornuftigt igennem coronanedlukningen og kan præsentere endnu et tocifret millionoverskud.

Artiklens øverste billede
Stof & Stil skiftede tidligere i år navn til Selfmade i takt med, at kæden forsøger at indtage det internationale marked. Foto: Screenshot fra stofogstil.dk

Den familieejede danske virksomhed Stof & Stil er kommet økonomisk fornuftigt igennem coronanedlukningen i 2020 og den første del af 2021.

Selv om der er barberet knap fem mio. af overskuddet i forhold til året før, formår stof- og hobbykæden, der har sit hovedsæde i Herning, at præsentere et overskud på 10,9 mio. kr.

Det viser butikskædens seneste regnskab for 2020/21.

Undervejs i regnskabsåret har virksomheden åbnet en ny butik i den østrigske hovedstad Wien samt skiftet navn fra Stof & Stil til Selfmade. I den forbindelse har virksomheden påbegyndt udrulningen af Selfmades nye visuelle identitet i butikkerne, og her forventer virksomheden for alvor at sætte tryk på i nuværende regnskabsår. Det skriver Stof & Stil i ledelsesberetningen til regnskabet.

»De mange hele og delvise lukkedage i butikkerne har selvfølgelig medført et kæmpe omsætningstab, og det har været nødvendigt at hjemsende medarbejdere på de forskellige lønkompensationsordninger, der har været gældende i de enkelte lande. Derudover er der ansøgt om kompensation for faste omkostninger i de lande, hvor det har været muligt, for at begrænse koncernens samlede tab,« skriver ledelsen.

Omvendt beretter virksomheden om, at onlinesalget er steget markant i de perioder, hvor de fysiske butikker har været nedlukket. Men det stigende onlinesalg har altså ikke kunnet kompensere for det mistede salg i de nedlukkede butikker, og det har altså været med til at skære knap fem mio. kr. af det samlede overskud i forhold til året før.

Årsregnskab for Stoff & Stil A/S

I kr. 2020/212019/20
Bruttofortjeneste97 mio.105 mio.
Årsresultat10,9 mio.15,75 mio.
Egenkapital149 mio.140 mio.

Stof & Stil, der primært er kendt for sit sortiment af metervarer og hobbyartikler inden for stof, garn og sytilbehør, åbnede sin første butik i 1980 i Herning, da ægteparret Marianne og Peter Lerche startede firmaet Peters Resthal. Sidenhen har virksomheden flere gange skiftet navn. I dag er virksomheden ejet af parrets børn; Rikke, Michael og Alexander Lerche.

2021 blev samtidig året, hvor holdingselskaberne Peters Resthal Holding ApS og Stoff & Stil Holding ApS fusionerede. Det sker ifølge ledelsen for at »forenkle og understøtte den fremtidige organisering og udvikling af koncernen.«

Stof & Stil-koncernen har knap 750 ansatte fordel på fem forskellige lande med i alt 30 butikker. Det fysiske netværk tæller otte butikker i Danmark, otte i Norge, fire i Sverige, ni i Tyskland samt altså den nye butik i Østrig. Derudover har kæden onlinebutikker i 13 europæiske lande.

Hovedkontoret ligger dog stadig i Herning, hvor mere end 150 er ansatte.

Trods millionnedgangen i det samlede overskud forventer familieejede virksomhed endnu en nedgang i regnskabsåret 2021/22. I ledelsesberetningen står, at virksomheden i næste regnskabsår forventer at ligge i et interval mellem 0-5 mio. kr., hvilket er markant under niveauet fra de to seneste år.

Det sker »som følge af tendensen til stigende råvare- og fragtpriser samt investeringer i butiksnetværk og nye digitale løsninger, der sammen med transformationen fra Stof & Stil til Selfmade påvirker årets omkostninger.«

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.