Erhverv

Bilproducent ramt af forsyningsproblemer - sætter produktion på pause i to uger

Mangel på bl.a. computerchips har fået Skoda til at sætte produktionen på pause i to uger.

Skoda har standset produktionen af nye biler på grund af mangel på komponenter. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

Samlebåndene kommer næsten til at stå stille hos Skoda. Mangel på komponenter - herunder computerchips - har nu fået bilproducenten til at sætte produktionen af nye biler på pause i to uger.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Skoda har kæmpet med en stor mangel på vigtige komponenter, og det har resulteret i en nedsat produktion i de seneste uger,« udtaler Tomas Kotera, der er talsmand for Skoda, til Reuters.

Problemet med mangel på computerchip er ikke nyt. Allerede i foråret lød det fra Volkswagen, som ejer Skoda, at man forventede, at manglen ville vare i flere måneder.

»Jeg tror, at situationen vil forblive anspændt,« lød det dengang fra Ralf Brandstätter, adm. direktør for Volkswagen-bilmærket, til det tyske nyhedsbureau DPA.

Ifølge Dansk Industri er det ikke kun i udlandet, at man er stødt på problemet.

»Manglen på mikrochips har også for alvor ramt produktionen i Danmark. Blandt vores medlemmer er det 75 pct. af dem der bruger mikrochips, som også akut står og mangler dem. Problemet er blot blevet større hen over sommeren,« skriver Allan Sørensen, der er cheføkonom i Danske Industri, i en kommentar.

I juni var det 65 pct. af medlemmerne i Dansk Industri, som bruger computerchips, der oplevede problemer.

»Manglen på mikrochips giver stop i produktionen, hvilket forlængere virksomhedernes leveringstider og fører til tabt indtjening. Virksomhederne der aktuelt står og mangler mikrochips, har ekstraordinært forlængede leveringstider. Nye ordrer der kræver brug af mikrochips kan næppe færdiggøres og leveres før 2022,« lyder det fra Allan Sørensen.

Læs også
Top job