Erhverv
BREAKING

Det omdiskuterede tilbudssite Tilbudibyen.dk er gået konkurs

Hjemmesiden har solgt værdibeviser til bl.a. restauranter og skønhedsklinikker. Det er dog ikke gået gnidningsfrit.

Tilbudibyen.dk tabte ifølge virksomhedens seneste offentliggjorte regnskab knap 500.000 kr. i 2019. Arkivfoto Foto: Skærmbillede fra Tilbudibyen.dk

Efter flere år med utilfredse kunder, politianmeldelser og Forbrugerombudsmanden på nakken er det omdiskuterede tilbudssite Tilbudibyen.dk gået konkurs.

Det bekræfter likvidator Henrik Sjørslev overfor Finans.

Selskabet er stiftet i 2011 og har siden etableringen af flere omgange været i vælten for bl.a. at udstede ugyldige værdibeviser og for manglende betalinger til de firmaer, som har benyttet selskabets hjemmeside til at sælge bl.a. restaurantbesøg, skønhedsbehandlinger eller dyre vine med stor rabat.

Om Tilbudibyen.dk:
  • Selskabet blev stiftet i 2011
  • Tilbudibyen.dk solgte værdibeviser via selskabets egen tilbudsside
  • Kunderne kunne eksempelvis købe vin, skønhedsbehandlinger eller bilrens med stor rabat
  • Flere kunder og virksomheder raser dog over selskabet, fordi de ikke har modtaget deres penge eller tilbud
  • Selskabet har flere ganget været i både Forbrugerombudsmanden og politiets søgelys

Ifølge Henrik Sjørslev kommer konkursen, efter Erhvervsstyrelsen i august sendte selskabet til tvangsopløsning, fordi det ikke har indleveret sit årsregnskab for 2020.

»På baggrund af selskabets årsrapport for 2019 og anmeldte krav fra bl.a. Skat har jeg vurderet, at selskabet er insolvent, og jeg har derfor indgivet konkursbegæring mod selskabet. På baggrund heraf har Sø- og Handelsretten erklæret selskabet konkurs,« skriver han i mail til Finans.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til konkursen fra Johannes Samuel Dybdal, der ifølge CVR-registeret er selskabets seneste direktør og ejer.

Frem til 2019 var også Jan Landbo Mejlkær medejer af Tilbudibyen.dk. Han ønsker ikke at kommentere på, hvorfor han forlod selskabet.

Ifølge selskabets seneste årsrapport fra samme år valgte partnerne at »gå hver til sit«, og selskabet har siden arbejdet på »en større omstilling af virksomheden med fokus på en omkostningstilpasning«. Det er dog ikke lykkes, selvom ledelsen i årsregnskabet gav udtryk for, at den nye sammensætning var »forsvarlig for fremtidig drift og likviditet«.

Præcis hvad, der er gået forud for konkursen, er forsat uvist.

Likvidator Henrik Sjørslev har heller ikke kunnet komme i kontakt med selskabet. Derfor kan han på nuværende tidspunkt ikke tegne et billede af, hvad der er foregået, eller udtale sig om gæld og antallet af kreditorer.

»Vi har nu igangsat undersøgelser af, hvad der sket med selskabets aktiver. Hvis den tidligere direktør ikke samarbejder med mig om oplysning af konkursboets forhold, vil næste skridt forventeligt blive, at direktøren bliver indkaldt til en afhøring om selskabets forhold i Sø-og Handelsretten,« skriver Henrik Sjørslev og fortsætter:

»Hvis der er aktiver i selskabet, skal de sælges og provenuet skal fordeles blandt kreditorerne. Som led i konkursbehandlingen vil jeg endvidere komme til at vurdere, om der er forhold i selskabet, som giver grundlag for at orientere politiet eller grundlag for at indlede sag om konkurskarantæne mod den tidligere direktør.«

Hvis det går så vidt, er det ikke første gang, at selskabet kommer i politiets søgelys. I 2013 blev Tilbudibyen.dk nemlig frataget sit e-handelsmærke, og Forbrugerombudsmanden gik ind i sagen og endte med at politianmelde selskabet for vildledende markedsføring.

Tre år senere skærpede Forbrugerombudsmanden igen reglerne overfor selskabet, og senest er Forbrugerombudsmanden i december 2020 gået ind i sagen. Det skete, efter tilsynsmyndigheden havde modtaget ni anmeldelser om formodet bedrageri fra personer og virksomheder, der føler sig snydt af selskabet.

Ifølge Finans’ oplysninger har Forbrugerombudsmanden igen i maj i år politianmeldt Tilbudibyen.dk.

Tilbudibyen.dk tabte ifølge virksomhedens seneste offentliggjorte regnskab knap 500.000 kr. i 2019.

Selskabet bruttofortjeneste lød på 1 mio. kr., mens egenkapitalen for ottende gang siden etableringen var negativ.

Egenkapitalen var på -900.000 kr. i seneste regnskab.

Læs også