Erhverv

Rockwool investerer milliardbeløb i grønt sats

Isoleringskæmpen Rockwool smider op mod 1,5 mia. kr. i at bygge en fabrik i Rusland større og mere bæredygtig. En del af pengene går også til at opgradere de øvrige fabrikker i landet.

Artiklens øverste billede
Jens Birgersson, Rockwools svenske topchef, er i gang med at udvide koncernens fabrikskapacitet. Foto: Gregers Tycho

Mens efterspørgslen på stenuldsisolering brager i vejret under det nuværende byggeboom, igangsætter Rockwool en stor udvidelse af en fabrik i Rusland.

En investering på op mod 200 mio. euro svarende til knap 1,5 mia. kr. skal sikre, at der i fremtiden er tilstrækkelig fabrikskapacitet til at møde efterspørgslen fra kunderne. Pengene går samtidig også til at opgradere udstyret på de eksisterende russiske fabrikker.

Det oplyser Rockwool i en pressemeddelelse.

Når Rockwool i fremtiden vil smelte sten, der senere i produktionsprocessen bliver til stenuld, vil fabrikkens CO2-udledning blive markant mindre end med den tidligere teknologi. Den nye produktionslinje bliver nemlig baseret på en elektrisk smelteteknologi.

»Vi ekspanderer produktionskapaciteten for at møde vores kunders efterspørgsel på energieffektivitet og bæredygtige byggematerialer. Implementeringen af den elektriske smelteteknologi kombineret med vedvarende energi vil reducere fabrikkens CO2udledning med 50 pct.,« siger Rockwools adm. direktør Jens Birgersson i pressemeddelelsen.

Det er Rockwools fabrik i den russiske by Vyborg nordvest for Sankt Petersborg, som skal udvides. Stenuldskoncernen oplyser, at designfasen er i gang, og at selve byggeriet ventes at gå i gang i slutningen af 2022 eller i 2023. Produktionsstart forventes at blive i andet halvår af 2024.

Rockwools topchef Jens Birgersson (tv.) mødtes tirsdag med Alexander Drozdenko, guvenør for Leningrad-regionen, og den danske ambassadør i Rusland Carsten Søndergaard i anledning af nyheden om fabriksudvidelsen i Rusland. Foto: PR

Fabrikken i Vyborg er én ud af i alt fire Rockwool-fabrikker i Rusland, og den servicerer både det russiske og det finske marked. Fabriksudvidelsen vil ifølge Rockwool skabe mere end 70 nye job.

Rockwool har den seneste tid været i gang med at udvide sin fabrikskapacitet på verdenskortet. I  juni offentliggjorde Rockwool sine planer om at bygge en ny fabrik i den nordfranske by Soissons, som også med ny produktionsteknologi vil være med til at reducere koncernens CO2-udledning.

Af Rockwools pressemeddelelse fremgår det desuden, at Finland har planer om at indføre ny lovgivning, der har til formål at mindske CO2-udledningen i hele byggeriets levetid, lige fra byggematerialerne bliver fremstillet.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.