Erhverv

Konkursramte Seimei er blevet solgt - men stifteren vil have handlen undersøgt

Juicevirksomheden Seimei, der for få uger siden endte i konkurs, er nu blevet solgt til Køge-virksomheden Whole Company. Den tidligere ejer undrer sig over forløbet.

Artiklens øverste billede
Allan Feldt protesterede skarpt, da firmaet Seimei, som har var medejer af, blev begæret konkurs for kort tid siden. Nu er Seimei solgt til Køgevirksomheden The Whole Company. Foto: Lars Krabbe.

En skare af interesserede har i de seneste uger meldt sig for at overtage aktiviteterne i den krise- og konkursramte juicevirksomhed Seimei, og nu er selskabet solgt.

Det bekræfter kurator i konkursboet, Nicolai Dyhr, partner i advokatfirmaet Horten, overfor Finans. Han vil dog ikke oplyse prisen.

Køberen er Køge-virksomheden Whole Company, som er kendt for bl.a. frugtpålægget Castus. Og prisen er god nok til, at kreditorerne kan få i hvert fald en del af deres tilgodehavender hjem.

»Det endelige regnestykke er ikke gjort op endnu, men der bliver helt sikkert tale om en betydelig dividende til kreditorerne,« siger Nicolai Dyhr.

Han skal nu i gang med at prøve de forskellige krav for at se, hvem der faktisk har noget til gode, og han skal have de penge ind, som Seimei har til gode hos andre.

Seimei blev begæret konkurs den 30. september - under skarpe protester fra Allan Feldt, der stiftede firmaet sammen med sin hustru Mette Feldt og fortsat sad i ejerkredsen. Det gjorde også Susanne Gjørup fra familien bag Fætter BR-koncernen.

Hun har forklaret, at det var et flertal i Seimeis bestyrelse, der begærede selskabet konkurs.

Allan Feldt er nu på den ene side glad for, at Seimei er blevet solgt.

»Jeg er glad på medarbejdernes vegne. Og jeg er da stolt over, at virksomheden er blevet solgt efter en budrunde. Men jeg undrer mig over, at jeg ikke blev tilbudt muligheden for at byde over den pris, Whole Company købte til,« siger Allan Feldt.

Han havde samlet en kreds af interesserede investorer, og de var med i budrunden, siger han - men vandt den altså ikke.

Nu har Allan Feldt bedt om yderligere oplysninger for at sikre sig, at alt er gået ordentligt for sig og for at sikre, at Seimei ikke blev solgt for billigt.

Nicolai Dyhr forklarer forløbet sådan her:

»Budrunden blev tilrettelagt i samarbejde med de væsentligste og største kreditorer med det formål at effektuere en salgsproces , hvor vi opnåede den højst mulige pris inden for den korte tid, vi havde til rådighed - da vi ellers ville miste nøglemedarbejdere og vigtige kunder, ordrer mm,« siger Nicolai Dyhr.

Seimei har gennem årene tabt større millionbeløb. Alene de seneste fem år er det blevet til et samlet underskud på 60,2 mio. kr. efter skat.

Køberen tager de fleste af de ansatte med i handlen. Oprindeligt var der 12 ansatte inkl. Allan Feldt og hans Hustru.

Kurator Nicolai Dyhr afviser, at det hurtige salg af Seimei tyder på, at konkursen var unødvendig.

»Det var den desværre ikke. Der var ingen kreditfaciliteter, der var ingen likviditet til at betale lønninger til de ansatte, så der var ingen anden mulighed end en konkurs. Alternativt skulle man have opbygget endnu mere gæld, og dermed ville man risikere et erstatningsansvar for ledelsen,« siger Nicolai Dyhr.

Han sigter til håbløshedstidspunktet, hvor man ikke må påføre et selskab flere økonomiske forpligtelser, hvis man ved, at det ikke kan bære dem.

Gennem årene har Seimei haft flere store profiler i ejerkredsen, herunder bl.a. Kohberg-brødrene Per og Jesper Fogtmann. I 2019 købte Susanne Gjørup og hendes nu afdøde mand Peter Gjørup sig ind i firmaet. Siden da er der skudt mere end 30 mio. kr. i Seimei, viser oplysninger fra cvr-registeret.

Allan Feldt tjente en formue, da han solgte kildevandsfirmaet Aqua D’or. I 2014 stiftede han og hustruen Mette Feldt firmaet Seimei, der bl.a. står bag kildevands- og juicebrandet Wish.

Nu vil han først have klarhed over forløbet af salget af Seimei, før han tager stilling til, hvad han herefter skal.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.