Erhverv

Lystlæsning spreder sig på skemaet på landets gymnasier

Undervisning i at fordybe sig i en god gammeldags bog spreder sig til landets gymnasier med en mission om at gøre unge til læsere. Men det er ikke kun unge, som har svært ved at fordybe sig i længere tid. Det er et større kulturelt problem, som gælder os alle, vurderer en speciallæge og læseforsker. Forklaringen kan findes i en buffet af fristelser i vores lomme.

Lystlæsning spreder sig på skemaet hos flere danske gymnasier, fortæller Mischa Sloth Carlsen, dansklærer og forperson for Dansklærerforeningens bestyrelse for stx og hf. Her er det 2. a på Falkonergården Gymnasium, der har pakket differentialregning og arkitekturanalyse væk for at glide ind i bøgernes verden. Lystlæsning i 2. g på Falkonergården Gymnasium. Foto: Stine Bidstrup Lystlæsning i 2. g på Falkonergården Gymnasium. Foto: Stine Bidstrup Lystlæsning i 2. g på Falkonergården Gymnasium. Foto: Stine Bidstrup Lystlæsning i 2. g på Falkonergården Gymnasium. Foto: Stine Bidstrup Lystlæsning i 2. g på Falkonergården Gymnasium. Foto: Stine Bidstrup

»Din mobil er aldeles slukket. Ellers er det dobbelt op på kagebøder,« siger gymnasielærer Kim Austin Schmidt til eleverne i 2. a på Falkonergården Gymnasium i København og tilføjer med et smørret smil:

»Det håber jeg næsten sker.«..

Læs også
Top job