Serier

Danskere sørger for billigt husly til klimaaktivister under COP26

Prisen på overnatninger under klimatopmødet i Glasgow er skyhøje, hvilket gør, at nogle ikke har råd til at møde op. Det er et demokratisk problem, mener danskerne bag Human Hotel, der gør overnatningsmuligheder til at betale - for alle.

Klimatopmøde i Glasgow
Martin Rosengaard (th) er en af de danske grundlæggere af onlineplatformen Human Hotel. Han har selv brugt platformen til at finde overnatning under klimatopmødet i Glasgow. Her ses han sammen med sin skotske vært, Martin Johnstone. Foto: Sedona May Tubbs. Rikke Damsgaard Nielsen (Th.) til en klimademonstration sammen med Greta Thunberg og den tyske klimaaktivist Luisa Neubauer. Foto: Dominik Butzmann. Martin Rosengaard (tv) er en af de danske grundlæggere af onlineplatformen Human Hotel. Han har selv brugt platformen til at finde overnatning under klimatopmødet i Glasgow. Her ses han siddende i stuen hos sammen med sin skotske vært, Martin Johnstone. Foto: Sedona May Tubbs. Extinction Rebellion climate activists take part in an event on the sidelines of the fourth day of the COP26 UN Climate Summit in Glasgow on November 3, 2021. - Nearly one hundred nations joined a United States and European Union initiative to cut emissions of methane - - a potent greenhouse gas - - by at least 30 percent this decade, with China among notable absentees. (Photo by Ben STANSALL / AFP)

Der er rift om sengepladserne i og omkring Glasgow i disse dage, hvor tusindvis af mennesker valfarter til byen i forbindelse med klimatopmødet COP26. Det har fået prisen på overnatninger på hoteller og i AirBnB-lejligheder til at eksplodere til flere tusinde kroner per nat.

Og det er et demokratisk problem, mener de danske skabere bag onlineplatformen Human Hotel, der har gjort overnatninger under klimatopmødet billigere end en frokost - så alle kan være med...

Læs også
Top job