Erhverv

Modemilliardær vender skuden i familiefirma

Den danske modemilliardær Niels Martinsen og hans familie kan nu bryste sig af det bedste resultat nogensinde i deres fælles investeringsselskab Friheden Invest.

Niels Martinsen er gennem årene blevet milliardær bl.a. på modevirksomheden IC Group. Foto Mik Eskestad.

Efter flere år med røde tal på bundlinjen har familien Martinsen – med IC Group-stifter Niels Martinsen i spidsen – fået vendt skuden i sit selskab Friheden Invest.

Og tilmed med det bedste resultat til dato.

Af familieselskabets seneste regnskab fremgår det, at man er gået ud af det skæve regnskabsår 2020/2021 med et overskud på knap 444,6 mio. kr.

Det står i skarp kontrast til underskuddene i de to forrige regnskabsår på henholdsvis 148,8 mio. kr. og 158,6 mio. kr.

Årets overskud er i høj grad drevet af værdireguleringer i Friheden Invests datterselskaber, understreger Per Hillebrandt, der er adm. direktør i selskabet.

»Resultatet er bl.a. drevet af gevinster på vores investeringer. Kursgevinsten på vores værdipapirbeholdning er gået fra 33 mio. til 523 mio. kr. Det er det, der ligesom driver det, og det har vi tjent godt på,« uddyber han.

Om den positive udvikling i Friheden Invest fortsætter, vil Per Hillebrandt ikke slå fast endnu, men han røber dog, at forventningerne til det kommende år er høje.

»Vi forventer et positivt resultat i størrelsesordnen 100 mio. kr. men det er meget afhængig af udviklingen på de finansielle markeder. Og det er jo altid svært at forudse, hvor de bevæger sig hen,« siger han og tilføjer:

»Men det er da startet fint de første fire måneder.«

Selskabet råder over en række virksomheder, herunder modekoncernen IC Group, som Niels Martinsen var med til at stifte i 1980. Han blev sidenhen milliardær på at sælge koncernen, som han i 2019 købte tilbage igen.

I dag ejer Niels Martinsen 11 pct. af Friheden Invest, mens hans datter, Emilie Martinsen-Kønigsfeldt, ejer 89 pct.

Læs også
Top job