Erhverv

Her er danskernes yndlingsdestinationer i sommeren 2021

Procentandelen af danskere, der holdt sommerferie i udlandet, steg fra 20 pct. i 2020 til 29 pct. i 2021, hvor særligt flere nærtliggende destinationer var populære.

Grækenland indtager en tredjeplads i VisitDenmarks undersøgelse af de mest populære destinationer for danskernes sommerferie i 2021. Foto: Martin Lehmann

Sommeren 2021 blev en særdeles mindeværdig én af slagsen med EM i fodbold på hjemmebane, fest i gaderne og solskin og varme temperaturer det meste af sommeren.

Det fik mange danskere til at holde sommerferien i Danmark, samtidig med at coronasituationen i en række lande stadig var usikker. 68 pct. af danskerne holdt således sommerferien i Danmark, viser en ny undersøgelse fra Visit Denmark.

Men procentandelen af danskere, der rejste til udlandet, steg samtidig fra 20 pct. i 2020 til 29 pct. i 2021, og her var det særligt de nære markeder, der var populære hos danskerne.

31 pct. af de udlandsrejsende tog til Tyskland, mens 16 pct. tog til Sverige.

På de næste pladser findes Grækenland, Spanien og Italien, som traditionelt set er populære destinationer for danskerne. Tidligere i år viste en opgørelse fra rejsebureauet Spies, at de spanske ferieøer Mallorca og Gran Canaria er favoritdestinationerne hos virksomhedens kunder, mens også de græske øer Kreta og Rhodos er populære.

»Meget tyder på, at rejseadfærden stille og roligt ændrer sig i retning af noget, vi kender fra før pandemien. Det er utroligt positivt. Men det betyder også, at danskerne i stigende grad vil søge mod udlandet, og derfor er det vigtigt, at de udenlandske turister vender tilbage til Danmark,« siger Janne Grønkjær Henriksen, marketingsdirektør i Visit Denmark, i en pressemeddelelse.

Læs også
Top job