Erhverv

Elon Musk spørger Twitter: »Skal jeg sælge 10 pct. af mine Tesla-aktier?«

Verdens rigeste mand overvejer at sælge 10 pct. af sine aktier efter et nyt forslag om milliardærskat. Til sine grubler har Elon Musk valgt at spørge sine Twitter-følgere til råds.

Elon Musk overvejer at sælge 10 pct. af sine Tesla-aktier efter et nyt forslag fra det amerikanske parti Demokraterne, der skal være grundlag for Joe Bidens store planer for en forandring af bl.a. den amerikanske infrastruktur. Foto: Frederic J. Brown/AFP

Tesla-stifter og -ejer Elon Musk er en karakter og en rigmand ud over det sædvanlige. Og så er han særdeles glad for Twitter.

Det illustrerede han igen sent lørdag aften dansk tid, da han lagde en afstemning op på det sociale medie til sine i alt 62,6 mio. følgere.

»Skal jeg sælge 10 pct. af mine Tesla-aktier,« spurgte Elon Musk.

Årsagen, til at ingeniøren og opfinderen nu overvejer at sælge 10 pct. af sine Tesla-aktier, skyldes et amerikansk forslag i senatet om en såkaldt milliardærskat, som det amerikanske parti Demokraterne foreslog i slutningen af oktober.

Forslaget fra Demokraterne går på en ekstra beskatning af personer med aktiver på mere end 1 mia. dollars – knap 6,5 mia. kr. – eller indkomst på mere end 100 mio. dollars – knap 650 mio. kr. – om året.

Demokraterne forventer, at et sådan skatteforslag vil ramme omkring 700 af Amerikas rigeste. Meningen med Demokraternes forslag er, at pengene skal bruges til præsident Joe Bidens plan om at renovere landets infrastruktur, øge sociale udgifter samt bekæmpe klimaændringer.

Elon Musks har omkring 170,5 mio. aktier i Tesla pr. 30. juni, og 10 pct. af hans aktier menes at have en værdi på omkring 135 mia. kr. baseret på fredagens lukning, ifølge beregninger fra Reuters.

»Note, jeg modtager ikke løn kontant eller bonusser nogen steder fra. Jeg har kun aktier, så den eneste måde for mig at betale skat personligt på er ved at sælge aktier,« uddyber Elon Musk i et tweet.

Søndag formiddag dansk tid har knap 2,7 mio. Twitter-brugere givet sit besyv med på Elon Musks milliardspørgsmål. Her svarer over 56 pct., at han skal sælge, mens knap 44 pct. ikke støtter idéen.

Elon Musk er ifølge erhvervsmagasinet Forbes verdens med afstand rigeste mand med en formue på – hold nu fast – 2 billioner kr. (eller 2.000 mia. kr.). Udover at eje og være direktør i den amerikanske elbilsgigant Tesla er han også stifter og ejer af rumselskabet SpaceX samt neuroteknologivirksomheden Neuralink.

Læs også
Top job