Erhverv

Netto er blevet hacket: »Vi har haft ubudne gæster«

Nettos Instagram-konto er blevet hacket natten til søndag. Hackerne har fjernet alle Nettos egne opslag og i stedet delt flere uvante opslag for Nettos følgere.

Sådan ser Nettos Instagram-profil ud søndag formiddag. Foto: Screendump

Billeder af glade kunder og tilbud på friske dagligvarer er natten til søndag udskiftet med mørke by- og naturbilleder, mens Nettos gule logo med en skotsk terrier er byttet ud med et sæt røde ulveøjne.

Det er faktum, hvis man søger efter Nettos profil på det sociale medie Instagram. Natten til søndag er supermarkedskædens profil blevet hacket af ukendte bagmænd, der har tiltvunget sig herredømmet over siden.

Det bekræfter Henrik Vinther Olesen, kommunikationsdirektør i Salling Group, der står bag supermarkedskæden.

Typisk er formålet for hackere at modtage en form for løsesum fra det firma, der er blevet hacket. Henrik Vinther Olesen fortæller dog, at han ikke kender bagmændenes formål, og at han endnu ikke har hørt fra dem.

»Jeg ville ønske, at jeg kunne give en oplysende redegørelse for, hvad det præcis er, der er sket, men vi ved kun, at vi har haft ubudne gæster, som har taget kontrollen over Nettos Instagram-profil, og at der bliver kæmpet med det fra Facebooks (der ejer Instagram, red.) hovedkvarter i Californien,« siger Henrik Vinther Olesen.

I Nettos biografi har hackerne skrevet en sætning på tyrkisk, der ifølge et oversættelsesprogram betyder: »Magt gives ikke, den opnås.« Men om det er tyrkiske bagmænd, der står bag hackerangrebet, vides endnu ikke.

I skrivende stund har Nettos Instagram-side knap 67.000 følgere, og Salling Group vil være meget trist, hvis det i yderste konsekvens bliver nødvendigt helt at slette profilen.

»Instagram-profilen giver mange gode kunder et indblik i, hvad der er på hylderne, så det er allersidste udvej. Vi håber ikke, det bliver aktuelt. Måske bliver det nødvendigt at lukke den ned midlertidigt, og så må vi se, hvor galt det ender,« siger Henrik Vinther Olesen.

Læs også
Top job