Erhverv

Rejseportalen Expedia indstiller salg af rejser med delfinshows og eksotiske dyrecaféer

Rejsegiganten Expedia vil ikke længere sælge rejser, der inkluderer ture til parker med delfiner eller hvaler i fangenskab.

Rejseudbyderen Expedia har opdateret sin dyrevelfærdspolitik, der i fremtiden skal spænde ben for salg af aktiviteter, der involverer eksotiske dyrecaféer eller delfiner og hvaler i fangenskab. Foto: Kirstine Therkelsen Explorer Dr¯mmerejse 9 Delfiner. Foto: KolmÂrden Djurpark

Et voksende fokus på bl.a. dyrevelfærd får nu rejseportalen Expedia til at opdatere sin officielle dyrevelfærdspolitik. Det betyder blandt andet, at rejseudbyderen ikke længere vil tilbyde pakkerejser, der inkluderer ture til parker med delfiner og hvaler i fangenskab.

Det annoncerer Expedia Group på Twitter med teksten: »Vi har for nyligt justeret vores dyrevelfærdspolitik. Som følge heraf vil attraktioner og aktiviteter, der involverer forestillinger af eller interaktioner med delfiner og andre hvaler, ikke længere være tilgængelige på vores hjemmesider.«

Expedia uddyber på sin hjemmeside, at kun kystreservater, der giver dyrene i fangenskab et permanent opholdsmiljø ved havet, er tilladt, hvis de er akkrediterede og ikke tilbyder interaktion eller forestillinger med dyrene.

Nu er det tid til andre rejsegiganter at gøre det rigtige og følge trop.

Katheryn Wise, britisk kampagnemanager for dyreliv i World Animal Protection

Med andre ord bliver det altså ”se, men ikke røre”, hvis dyreparkerne i fremtiden vil samarbejde med Expedia.

Udmeldingen fra Expedia kommer godt to år efter, at det britiske rejsebureau Virgin Holidays annoncerede, at det ikke længere ville sælge billetter til attraktioner eller oplevelser, hvor delfiner og hvaler blev holdt fanget i små bassiner. Det skriver The Guardian.

»Det er fantastiske nyheder, vi har kæmpet for siden 2019. Rejseselskaber spiller en stor rolle i at drive delfinunderholdning i fangenskab, og som et af de største rejseselskaber i verden er vi glade for, at Expedia Group har fået dette standpunkt. Nu er det tid for andre rejsegiganter at gøre det rigtige og følge trop,« siger Katheryn Wise, der er britisk kampagnemanager for dyreliv i World Animal Protection, ifølge det britiske medie.

Expedia vil desuden heller ikke længere sælge aktiviteter, der involverer eksotiske kæledyrscaféer, restauranter og omrejsende zoologiske haver. Under overskriften »Dyr i sport« gør rejseudbyderen det ligeledes klart, at hunde og heste kun må indgå i væddeløb, mens jagt og slåskampe mellem fx bjørne, tyre, hunde og haner ikke er tilladt.

En række større rejseselskaber bevæger sig gradvist mod at distancere sig fra uetisk behandling af dyr i forbindelse med attraktioner eller begivenheder. I 2014 var australske Intrepid Travel med til at sparke dominoeffekten i gang, da rejseselskabet indstillede al ridning på elefanter.

Læs også
Top job