Erhverv

Falske mails og smser i omløb: Jobnet er blevet hacket

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der står bag Jobnet, har valgt at nulstille samtlige Jobnet-brugers adgangskoder i forbindelse med et igangværende phishing-angreb.

Jobnet har ca. 2 mio. besøgende om måneden. Arkivfoto

Jobcentrenes onlineportal Jobnet.dk er blevet udsat for et hackerangreb.

Det fremgår af Jobnets hjemmeside.

Samtidig har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering sendt en mail til Jobnets brugere, hvori de advarer mod »falske henvendelser fra cyberkriminelle«, der forsøger at lokke oplysninger ud af brugerne, som kan misbruges til bl.a. at franarre brugerne penge.

Jobnet hjælper jobsøgende og arbejdsgivere med informationer om bl.a. jobsøgning, uddannelse og rekruttering, og ifølge hjemmesiden modtager et ukendt antal brugere i øjeblikket en mail eller sms fra hackerne. Her lokkes de til at afgive oplysninger på en falsk hjemmeside med det formål at komme til jobsamtale hos en navngiven arbejdsgiver.

»Efter afgivelse af kontaktoplysninger starter en chatfunktion med en medarbejder, som angiveligt er fra Jobnetsupporten. Sms’en og e-mail kommer ikke fra Jobnet, og du bør slette henvendelsen,« lyder det fra Jobnet.

Som konsekvens af angrebet har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som står bag Jobnet, valgt at nulstille alle Jobnet-brugers adgangskoder.

Jobnet opfordrer brugerne til at kontakte deres bank, hvis de har opgivet deres bankoplysninger på den falske hjemmeside. Ligesom brugerne opfordres til at spærre deres NemID, hvis det er oplyst i forbindelse med hackerangrebet.

Jobnet har ca. 2 mio. besøgende om måneden.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering skriver i en mail til Jobnets brugere, at den ikke ved, hvor mange og hvem, de cyberkriminelle har henvendt sig til.

Læs også
Top job