Erhverv

Astrazeneca tjener for første gang penge på corona-vaccine

Det svensk-britiske medicinalselskab meddelte fredag, at man kun regner med en beskeden indtjening på coronavaccinen Vaxzevria.

Astrazeneca var de første, der fik godkendt en coronavaccine i Europa.(Attila Balazs/MTI via AP)

Selvom vi har droppet den i Danmark, bliver den britisk-svenske Astrazenca covid-19-vaccine stadig brugt i store dele af verden.

Nu har Storbritanniens største medicinalfirma for første gang lavet et overskud på salget af vaccinen, der blev lanceret som den første godkendte vaccine i Eruopa.

Det skriver CNN.

Astrazeneca har solgt vacciner for i alt 2,2 mia. dollars i årets første ni måneder. I kvartalet, der sluttede d. 30. september, udgjorde vaccinens salg i alt 1,05 mia. dollars. Det svarer til en amerikansk cent i earnings per share, annoncerede Astrazeneca fredag ved kvartalsregnskabsaflæggelsen.

Vaccinen, der har fået det mundrette navn Vaxzevria, er udviklet i samarbejde med Oxford University. Det specielle ved vaccinen er, at den i lav- og mellemindkomstlande bliver solgt til kostpris. Altså er der i disse lande ingen indtjening for Astrazeneca, der forventer at se beskedne overskud fra vaccinen i sidste kvartal dette år.

Ifølge CNN, der har talt med en talsperson fra Astrazeneca, vil medicinalfirmaet fortsætte med at tilbyde vaccinen til kostpris i udviklingslande. En aftale, der er blevet indgået med netop Oxford University.

Astrazenecas samlede driftsresultat for året til dato faldt med 63 pct. i forhold til samme periode i 2020 til 1,3 mia. Resultat før skat faldt til 371 mio. dollars fra 2,75 mia. dollars året før.

Læs også
Top job