Erhverv

Kinesisk Tesla-rival kommer til Danmark i det nye år

Det danske elbilsmarked får en ny konkurrent i det nye år, når en kinesisk elbilsproducent indtager Danmark.

I 2022 kommer kinesiske Xpeng til Danmark. Foto: Tang Ke/AP/Ritzau Scanpix

En ny spiller på elbilmarkedet viser sig snart på det danske marked. Kinesiske Xpeng er i starten af 2022 klar til at rykke ind i Danmark og sende sine elbiler på markedet.

Det oplyser Xpeng i en pressemeddelelse.

»Det er et stort skridt for Xpeng, og vi er begejstrede for at kunne lave sådan et dristigt tiltag i Danmark, Holland og Sverige,« siger Xiaopeng He, adm. direktør i Xpeng.

Kinesiske Xpeng er allerede til stede på det norske marked og har været det i godt et år, men vil i begyndelsen af 2022 tage hul på de tre nye markeder.

Med indtagelsen af Danmark, Holland og Sverige følger også tre nye landekontorer, der ifølge Xpeng er etableret, ligesom der er planer om at åbne såkaldte Xpeng Experience Centers - også i starten af 2022.

Xpeng blev etableret i 2015 og producerer ud over elbiler, elektriske luftfarttøjer og robotteknologi.

Xpeng har hovedkontor i Guangzhou i Kina, men har også afdelinger i Beijing, Shanghai, Silicon Valley og San Diego. I år etablerede virksomheden sit europæiske hovedkvarter i Holland samt de øvrige europæiske landekontorer.

»Bag kulisserne har vi arbejdet med etableringen af virksomheden i Danmark, Holland og Sverige i mange måneder for at sikre, at vi har de bedste teams til at repræsentere vores brand,« lyder det fra Liyang He, vice president for Xpeng, i pressemeddelelsen.

Ifølge Motormagasinet er en erfaren Toyota-veteran, der senest var salgschef for personbiler hos Ford Danmark, blevet hyret til at stå for Xpengs fremmarch i Danmark.

Jens Olsen har siden oktober været adm. direktør for Xpeng Motors Denmark.

Læs også
Top job