Erhverv

Stålfamilie skovler millioner ind i nyt rekordregnskab

Dansk stål- og betonkoncern får rekordstor milliardomsætning i det seneste regnskab.

Stålarvingen Mads Møller Hansen har stået i spidsen for DS Gruppen som adm. direktør siden sommeren 2015. 
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Det vælter ind med millioner hos den nordjyske familie Møller Hansen, der blandt andet ejer den danske stål- og betonkoncern DS Gruppen.

Indtjeningen i familiens holdingselskab, Svend Møller Hansen Holding, endte i regnskabsåret 20/21 på 313 mio. kr. efter skat, hvilket er mere end fire gange så meget som året før. Det er især aktiviteten i DS Gruppens datterselskaber, der er skyld i det gode resultat.

»Hele vejen rundt i vores koncern – på tværs af selskaber, afdelinger og lande oplever vi, at synergieffekten mellem vores selskaber er realiseret til en markant fremgang i det samlede årsregnskab for DS Gruppen,” siger Mads Møller Hansen, adm. direktør i DS Gruppen, i en pressemeddelelse.

Igennem årene har koncernen præsenteret det ene tocifrede millionoverskud efter det andet. Og mens den øgede aktivitet på byggemarkedet gør godt, ser stigende råvarepriser og mangel på arbejdskraft ikke umiddelbart ud til at påvirke koncernens resultat negativt.

DS Gruppen kort fortalt
  • DS Gruppen blev stiftet i 1969, hvor Svend Møller Hansen startede produktion af bl.a. stålkonstruktioner i forældrenes lade. Sidenhen bygger han en forretning op, bl.a. gennem forskellige opkøb, heriblandt betonelementfabrikken Elcobyg.
  • I dag har DS Gruppen tre overordnede forretningsområder: beton, stålkonstruktioner og tag- og facadebeklædning. Koncernen leverer betonelementer til boligbyggeri, men ellers er det industri- og erhvervsbyggeri, der er fokusområdet.
  • Indtil 2014 solgte DS Gruppen også komplekse stålkonstruktioner til vindmølleindustrien under navnet DS SM, men selskabet blev solgt til den amerikanske industrigigant Valmont Industries i 2014.

»Det har stillet store krav til vores organisation og til kundernes beslutningshastighed i forhold til prisfastsættelse af råvareleverancerne. Men, vi har formået at holde momentum ­– vi har tilmed øget aktivitetsniveauet, så det ville være odiøst at beklage sig, når vi igen i år laver et historisk godt resultat,« siger adm. direktør Mads Møller Hansen i en pressemeddelelse.

Nettoomsætningen i DS Gruppen har, ifølge pressemeddelelsen, rundet 2 mia. kr. Årsresultatet lander på 221 mio. kr.

Svend Møller Hansen stiftede DS Gruppen i forældrenes lade tilbage i 1969. Herefter er virksomheden bare vokset og vokset, hvorfor han går under navnet »stålkongen« i hjembyen Hobro. I 2015 overtog hans søn Mads Møller Hansen direktørstolen i koncernen.

Ifølge cvr-registeret ejer Mads Møller Hansen 50 pct. af DS Gruppen, mens Svend Møller Hansen ejer 5 pct.

Udover at eje DS Gruppen driver familien også udlejning af industriejendomme og landbrug med både plante- og slagtekyllingeproduktion.

Læs også
Top job