Serier

Pressemøde i Statsministeriet om oplukning af samfundet kl. 18:30 - følg det her på Finans og læs allerede nu nedenfor om planerne.

Corona-frygten ruller: Ecco og Postnord aflyser også julefrokoster for de ansatte

Flere store selskaber følger nu efter bl.a. Danfoss, DR og Danske Fragtmænd med aflysning af kommende fester for medarbejderne. Cateringbranchen frygter store tab.

Corona rammer verden
Også i år vil coronasmitte spille ind på afviklingen af mange julefrokoster. Foto: Helle Arensbak

Bekymringen for coronasmitte får flere store danske virksomheder til at aflyse årets julefrokoster for de ansatte. Cateringvirksomheder melder, at det kan koste branchen dyrt.

Spredning af coronavirus har udløst krav om tvungen brug af coronapas i visse del af samfundet. Alligevel er smittespredning et brandvarmt emne i erhvervslivet, da de næste uger byder på mange traditionsrige, sociale arrangementer for medarbejderne - især julefrokoster. Også selv om der ikke er indført statslige corona-restriktioner om afviklingen.

Coronapas:

Her skal der vises coronapas igen (indført fra den 12. november):

  • Nattelivet
  • Indendørs serveringssteder

Herudover skal der tjekkes coronapas til arrangementer og aktivitet med over 200 deltagere indendørs og 2.000 deltagere udendørs. Dette gælder for følgende på erhvervsområdet:

  • Bade- og legelande
  • Forlystelsesparker, spillehaller og kasinoer
  • Konferencer, foredrag, messer og dyrskuer.

Kilde: Erhvervsministeriet

De seneste dage har bl.a. Danfoss-koncernen, Danske Fragtmænd og DR meldt, at de store julefrokoster for ansatte aflyses af frygt for smittefare, når mange samles på én gang.

Fredag har den danske del af PostNord truffet samme beslutning. Fra presseafdelingen lyder meldingen, at årets julefest udsættes til 2022. Samme beslutning er truffet i skokoncernen Ecco med hovedsæde i det sønderjyske.

»På grund af corona-situationen holder vi i år ikke en samlet julefrokost for vores medarbejdere. Det er selvfølgelig ærgerligt, men trods alt en mindre pris at betale i den store sammenhæng,« skriver Ecco Skos danske HR-chef Lise-Lotte Perregaard Thorsen i en mail til Finans. Hun fortsætter:

»Pandemien er ikke overstået, og vi vil selvfølgelig gøre hvad vi kan for at holde smittespredningen nede og udvise samfundssind. Vi holder øje med udviklingen og forventer at kunne holde en forårsfest i stedet.«

Aflysningerne i erhvervslivet vækker bekymring hos de danske cateringselskaber, som leverer mad til fester også i virksomheder.

»Vi troede alle, at vi nu var på den anden side, men nu kommer vi atter i en situation med aflysninger. De store virksomheders beslutninger får andre til at reagere, og så ruller det,« siger Ronni Lundegaard, der er stifter af Danmarks Catering og Frokost-leverandører under DRC, og selv driver selskabet Choise Food.

Han fastslår, at de næste uger er årets højtid i branchen med julefrokoster.

»Det rammer virkelig hårdt efter store tab under coronatiden,« mener Ronni Lundegaard.

Perioden fra nu og frem til jul er også højsæson for mange af landets spisesteder og restauranter, der lægger rammer til både virksomheders og private julefrokoster.

»Som alle andre i samfundet er vi da bekymrede over den stigende smitte, men jeg håber, at alle bevarer roen og fornuften. Vi er en branche som har været under hårdt pres i pandemien. Netop nu har vi en stor sæson i gang, hvor vi forhåbentlig kan indhente noget af det tabte,« siger adm. direktør Sandra Marquardsen fra Diningsix med 10 restauranter rundt om i landet.

Læs også
Top job