Erhverv

Nyhed: En spillevende pandemi øger arbejdspresset i mange virksomheder. Nyhed: Venner tjener milllioner på strikketøj. Nyhed: Direktør fyrer 900 ansatte over fælles Zoom-møde.

Petter Stordalen ville revolutionære bogbranchen - nu har han solgt helt ud

Med store armbevægelser var den norske hotelmilliardær Petter Stordalen med til at skabe en ny spiller i forlagsbranchen, som bl.a. skulle tage konkurrencen op mod Gyldendal. Nu har han valgt at sælge rub og stub af sine aktier.

Petter Stordalen har valgt helt at forlade bogbranchen, selvom han oprindeligt havde store ambitioner. Foto: Stine Bidstrup.

Den norske milliardær Petter Stordalen, som har bygget en stor del af sin formue op på hoteller, sagde at han var kommet for at blive, da han med storm indtog bogbranchen. Men allerede godt 3,5 år senere forlader han branchen, som han gerne ville revolutionære.

Det skriver det norske medie VG.

I dag står han ved ambitionerne, men siger ifølge VG, at to ting, han aldrig havde drømt om, er sket sidenhen:

»En pandemi og Bonniers ønske om at satse i Norge med Strawberry.«

Forlaget, Petter Stordalen skabte sammen med en række andre aktører, hedder Strawberry Publishing.

Hotelmilliardæren har nu solgt sine sidste aktier i forlaget til Bonnier, som når op på en ejerandel på 83 pct.

De resterende 17 pct. ejes af forlæggerne Jonas Forsang og Magnus Rønningen samt krimiforfatteren Jørn Lier Horst, som brød med Gyldendal, da han blev en del af Strawberry Publishing.

Oprindeligt ejede de to forlæggere 40 pct. af forlaget sammen med Petter Stordalen, som ellers gik ind i branchen med en idé om også at tage konkurrencen op med en helt ny type rivaler.

»Vi er optaget af at udgive kvalitetslitteratur og at øge læselysten, og der kommer ikke bare konkurrence fra branchen selv, men også i høj grad fra Netflix og Youtube,« sagde Petter Stordalen i 2018 til VG.

Den norske rigmand har den seneste tid haft travlt med at sælge ud af sine aktier i forskellige selskaber. Han har bl.a. solgt flere hoteller i København, ligesom han i august solgte aktier for 570 mio. norske kr. oven på coronanedlukningerne, som skadede hans forskellige engagementer i den nordiske turistbranche.

Læs også