Erhverv

Bilgigant lover 10 års garanti - også på ældre biler

Den nye garanti gælder desuden biler, hvor serviceintervallerne ikke er overholdt, og bilen aldrig har været på et autoriseret værksted før.

Toyota vil tilbyde sine kunder en garanti på op til 10 år eller 160.000 km gennem sit nye program Toyota Relax. Foto: Toyota.

Toyota vil tilbyde sine bilkunder op til 10 års garanti. Det gælder for mærkets både nye og brugte biler, så længe de bliver serviceret på et autoriseret Toyota-værksted.

Tilbuddet gælder for alle Toyota-bilejere og programmet får navnet Toyota Relax. Det gælder i øvrigt også ejere af biler af mærket Lexus, der er koncernens luksusmærke.

»Vi ønsker at give Toyota-bilejerne den størst mulige tryghed i ejerskabet af deres bil. Derfor er vi glade for nu at kunne tilbyde op til ti år eller 160.000 km serviceaktiveret garanti afhængig af, hvad der kommer først,« siger René Mouritsen, der er General Manager og bl.a. ansvarlig for garanti hos Toyota Danmark.

Tidligere har Toyota haft en tre års fabriksgaranti, fem års garanti på hybridkomponenter og gratis vejhjælp efter fuldført service på et autoriseret Toyota-værksted.

Kravet for at fastholde eller aktivere den op til ti år lange garanti er at få serviceret sin bil på et autoriseret Toyota-værksted.

»Det er ikke kun nye biler, der kan opnå de op til ti års serviceaktiveret garanti hos Toyota og Lexus. Også mærkernes brugte biler, der ikke længere er omfattet af fabriksgaranti, og som måske endda heller ikke har overholdt service-intervallerne, enten fordi de måske kun har været til service engang imellem, eller måske fordi de ligefrem aldrig nogensinde har besøgt et Toyota-værksted, er omfattet,« skriver Toyota i en pressemeddelelse.

For at få ”genaktiveret” garantien kræver det et enkelt serviceeftersyn på et autoriseret værksted.

Toyota Relax dækker stort set ligeså bredt som fabriksgarantien og som udgangspunkt alt det, ”der får bilen til at køre”.

Til gengæld dækker den ikke service- og sliddele, der er de dele, som bliver slidt ved kørsel og brug, og som bliver holdt ved lige og udskiftet under de årlige serviceeftersyn.

»Alt ved bremserne er dækket af Toyota Relax – undtagen bremseklodser og bremseskriver. De bliver løbende udskiftet efter behov ved serviceeftersyn, og det er en udgift, man selv afholder. Præcis som man gør med for eksempel sprinklervæske og motorolie. Sker der noget med de øvrige dele af bremserne, vil de være dækket af Toyota Relax i op til ti år,« skriver Toyota.

Toyota har selv udregnet en top-10 over de dyreste reparationer på en bil. Her ligger udskiftning af motor som en af de dyreste reparationer, der gennemsnitligt koster ca. 60.000 kr., og reparation af gearkassen, der gennemsnitligt koster ca. 25.000 kr.

De ti dyreste potentielle reparationer er dækket af Toyota Relax, og det omfatter motorudskiftning og reparation af gearkassen.

»Med vores nye serviceaktiverede garanti, Toyota Relax, sørger vi for at holde hånden under Toyota- og Lexus-bilejerne. Vi vil sikre, at ingen bilejere skal frygte at blive ladt i stikken, hvis uheldet skulle være ude, og bilen pludselig ikke kan køre mere,« forklarer René Mouritsen.

Læs også