Erhverv

Pressemøde i Statsministeriet om oplukning af samfundet kl. 18:30 - følg det her på Finans og læs allerede nu nedenfor om planerne.

20 mio. kr. for børnelege: Internetstjerne genskaber Squid Game i virkeligheden

Den amerikanske internetstjerne Mr. Beast har brugt 20 mio. kr. på at genskabe legene fra Netflix-hitserien Squid Game. Vinderen af legene er nu millionær.

Den amerikanske internetstjerne Mr. Beast har brugt 20 mio. kr. på at genskabe Netflix-hitserien Squid Game. Foto: Piero Cruciatti/AFP

Netflix’ sydkoreanske seriehit Squid Game er blevet til virkelighed.

Det amerikanske internetfænomen Mr. Beast har på særdeles overbevisende facon genskabt Squid Game-universet. Det har - i følge ham selv - kostet ham 3,5 mio. dollars, svarende til 20 mio. kr.

Det fremgår af en video, han har delt med sine 78 mio. følgere på Youtube.

Mr. Beast har genskabt scenerne fra Squid Game-serien på et filmset, der er en Hollywood-film værdig. Her har han ladet 456 frivillige mennesker dyste i de syv børnelege, der er kendt fra serien. De kæmper alle om at klare udfordringen og blive den sidste, der er tilbage.

Den sidste, vinderen, går derfra med 456.000 dollars, svarende til over 3 mio. danske kr.

Det har været en dyr affære for Mr. Beast, der går under det borgerlige navn Jimmy Donaldson, men han har ikke været ene om regningen. Videoens hovedsponsor, mobilspillet Brawl-Stars, har været med til at betale gildet, lyder det i videoen.

Det er dog ikke, fordi Jimmy Donaldson ikke har kunnet betale selv. Han er - i følge Forbes - verden næstbedst betalte youtuber med en årsløn i 2020 på 24 mio. dollars (160 mio. danske kr.)

Dengang havde han 48 mio. abonnenter. Nu har han i skrivende stund 78 mio.

Videoen er lavet på baggrund af Squid Game-serien, der debutterede på Netflix d. 17. september i år, hvor den tog verden med storm og slog alle rekorder for seertal. På trods af dens relativt korte levetid er Squid Game den mest sete serie på Netflix nogensinde.

Videoen er på de første 24 timer, siden den blev offentliggjort, blevet set 56 mio. gange.

Se videoen her.

Læs også
Top job