Erhverv

Andreas Helgstrand har mangedoblet sit overskud: »Det er kun vores egne drømme, der sætter begrænsninger«

Dressurrytter Andreas Helgstrand, der står bag det nordjyske stutteri Helgstrand Dressage, drømmer stort. Allerede nu er flere opkøb på vej, og på sigt håber stifteren at kunne udvide sin forretning til Asien.

Helgstrand Dressage er et af verdens førende inden for dressurheste med salg, køb og opdræt og har gjort den danske rytter og hans familie til milliardærer. Foto: PR

Den kendte dressurrytter og forretningsmand Andreas Helgstrand har gjort det igen.

Endnu en gang har han hevet millioner hjem på de mange heste, som han ejer gennem stutterivirksomheden Helgstrand Dressage i Nordjylland. Ifølge et nyt regnskab har selskabet bag stutteriet i i et nyt regnskab tjent 110 mio. kr. efter skat i 2020/2021.

Og udviklingen stopper ikke her. Personligt drømmer den tidligere toprytter og OL-medaljevinder nemlig om at udvide sit forretningsimperium endnu mere.

»Vi kan komme meget meget længere. Industrien er gigantisk. Folk forstår slet ikke, hvor stor hesteindustrien er på verdensplan. Der er så mange veje at gå, og det er også det, jeg synes, er spændende. Indenfor ridebanespringning er vi kun lige begyndt, og det er altså 10 gange større end dressur. Det er kun vores egne drømme, der sætter begrænsninger,« siger Andreas Helgstrand, der er adm. direktør i Helgstrand Dressage.

Selskabet stiftede han sammen med sin hustru for mere end 10 år siden. I 2018 solgte parret omkring halvdelen af den indbringende forretning til den hollandske kapitalfond Waterland, hvilket gjorde det danske hestepar til milliardærer.

Også Helgstrand Dressages moderselskab, der foruden Helgstrand-stutteriet bl.a. også ejer smykkefirmaet Helgstrand Jewellery, rideudstyrs- og tøjfirmaet Kingsland Equestrian og flere internationale hesteanlæg, har haft fremgang i seneste regnskab.

»Jeg er sindssygt glad og megastolt over, hvor vi er i dag. Vi har haft en masse omkostninger i forbindelse med de opkøb, vi har lavet den seneste tid, og samtidig har det sidste halve år også været vanvittigt godt. Det er fedt, når vi rammer noget, der virker, og maskinen virkelig ruller. Det giver mig troen på, at vi har fat i det rigtige og vores store vækstambitioner ikke er helt tosset,« siger Andreas Helgstrand.

Allerede nu er flere opkøb også på vej. Direktøren vil dog ikke afsløre hvilke, da de sidste forhandlinger fortsat er i gang. Men ifølge Andreas Helgstrand er det et opkøb indenfor hestesporten og et indenfor eventdelen. Begge opkøb er ifølge Helgstrand i Europa, hvor størstedelen af koncernens aktiviteter i øjeblikket er.

»Heste er et unikt forretningsområde. Så længe man kører med superligaen, er der kunder til verdens bedste heste. Det er lidt ligesom verdens bedst beliggende hus. Det falder heller ikke i værdi, uanset hvilke kriser der vil komme,« siger han.

Ifølge direktøren ligger udfordringen for Helgstrand Dressage i at finde de rette heste. Der er nemlig masser af kunder til de heste, som selskabet opdrætter i det nordjyske, og derfor handler det også om at have tålmodighed og satse på de rigtige dyr.

»Miljøet er sindssygt vigtigt. Hestene er hver især forskellige, og derfor kræver det erfaring og en masse ryttere at kunne udvikle dem i den rigtige retning. Det har ikke været nemt, men vi har ramt noget over de senere år, hvor vi også har ændret forretningsmodel, så vi nu køber over 100 føl om året, som gør vi har fået flere heste at sælge af, og det gør, at kunderne rejser langt for at se deres heste,« siger Andreas Helgstrand.

På sigt er ambitionen, at det nordjyske stutteri også kan tage markedsandele udenfor Europa. Ifølge direktøren er ambitionen fremover at komme i gang i eksempelvis Kina og Asien. Her handler det ifølge Andreas Helgstrand i første omgang om at lære det asiatiske marked om heste at kende og uddanne folk til at kunne vedligeholde og ride de heste, som Helgstrand Dressage arbejder med.

Læs også
Top job