Erhverv

Norske FSN sælger it-succesen EET til britisk kapitalfond

Den danske it-distributør EET har vokset sig større end nogensinde før, siden den norske kapitalfond FSN købte virksomheden i 2015. Nu får it-kometen ny ejer.

Søren Drewsen har været adm. direktør for EET Group siden 2017. Arkivfoto. 
 Foto: Icopal

Efter flere år med massiv vækst har kapitalfonden FSN besluttet sig for at sælge den danske it-succes EET til britiske Pamplona Capital Management.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Tilbage i 2015 købte den norske kapitalfond EET for et hemmeligt beløb. Ifølge Berlingskes oplysninger var der tale om 1,2 mia. kr., som FSN smed for at få del i den danske it-virksomhed.

Siden overtagelsen har EET haft svingende regnskaber, hvor der de fleste år var røde tal på bundlinjen. I 2019 begyndte det imidlertid at lysne lidt, da virksomheden gik fra et underskud på 48 mio. kr. til et underskud på 10 mio. kr.

I regnskabet for 2020 lød resultatet på knap 84 mio. kr., og i år regner EET med at ramme 370 mio. kr. før skat, oplyser man i pressemeddelelsen. Og nu er det så på tide at sælge.

»Vores virksomhed er vokset stærkt både organisk og gennem opkøb, og vi tror på, at vi er i en position, hvor vi fortsat kan tjene vores kunder og sælgere bedre end nogen anden distributør i industrien,« lyder det fra Søren Drewsen, adm. direktør i EET, i en kommentar.

Han understreger, at man ser frem til at fortsætte væksten under Pamplona Capital Managements ejerskab. Det er imidlertid ikke oplyst, hvad Pamplona Capital Management har måtte punge ud for EET.

Sidste år omsatte it-distributøren for knap 3,3 mia. kr., og i år forventer man at ramme en omsætning på 4,2 mia. kr.

EET har aktuelt ca. 600 ansatte fordelt på i alt 26 kontorer rundt om i Europa.

Læs også
Top job