Erhverv

Pressemøde i Statsministeriet om oplukning af samfundet kl. 18:30 - følg det her på Finans og læs allerede nu nedenfor om planerne.

Ny rapport: Bæredygtige ejendomme giver markant højere lejeindtægter

Det kan godt betale sig at bæredygtighedscertificere sine ejendomme, viser ny rapport fra CBRE. I København er lejen over en femårig periode mere end en fjerdedel højere på certificerede bygninger, end på bygninger uden. Analysechef spår over for EjendomsWatch en markant stigning i certificerede kontorbygninger de kommende år.

"Mange virksomheder har bæredygtighedsstrategier, og en måde at komme i mål med eksempelvis at nedsætte sit CO2-niveau er at se på de kontorbygninger, som virksomhederne sidder i," siger Dragana Marina, analysechef hos ejendomsrådgiveren CBRE. Foto: PR/CBRE

Antallet af kontorbygninger, som bryster sig af at være bæredygtigt bygget, er steget markant de seneste fem år. I Europa er andelen af bæredygtige kontorejendomme steget fra 11 pct. i 2016 til 20 pct. i 2021, viser en ny analyse fra ejendomsrådgiveren CBRE.

”Det er jo fantastisk, og det viser, at investorerne gerne vil give lidt ekstra penge for at certificere bygningerne,” siger Dragana Marina, analysechef hos CBRE og lead på undersøgelsen...

Læs også
Top job