Erhverv

Dansk konsulenthus i kurs mod Europa: Er blevet opkøbt af amerikansk kæmpe

Det danske konsulenthus Prokura opkøbes af det globale konsulenthus Kearney. Det skal bane vejen for europæisk ekspansion.

Artiklens øverste billede
Fra venstre: Partner og medejer i Prokura, Christian Svane, dansk landechef og partner i Kearney, Christoffer Husted Rasmussen, partner og medejer i Prokura, Jens Holbek og partner og medejer i Prokura, Christian Bang-Pedersen.

Fra intet til 60 medarbejdere og halvdelen af det danske c25-indeks som kunder på lidt mere end et årti.

Det danske konsulenthus Prokura har siden sin grundlæggelse i 2008 bredt sig fra København og udover Norden.

Nu er selskabet blevet opkøbt af den globale konsulentkæmpe Kearney, og kursen er sat mod europæiske markeder.

Det fortæller parterne i en fælles meddelelse til Finans.

»Vi har ønsket en global partner, der kan bringe vores talenter - vores secret sauce - ud i resten af Europa. Her er Kearney det perfekte match i både kultur og måden, de opererer på. Vi føler, vi er blevet en del af en familie, hvor vi alle deler den samme ambition,« siger Christian Svane, der er medejer og partner i Prokura.

Prokura driver konsulentvirksomhed med speciale indenfor procurement og supply chain-løsninger - det rådgiver altså i at nedbringe virksomheders omkostninger i forbindelse med indkøb og forsyningskæder. Og de kompetencer skal altså ikke længere udelukkende være Norden forundt.

Prokura er nemlig blevet opkøbt af den amerikanske konsulentkæmpe Kearney. Parterne vil ikke oplyse nogen beløbsstørrelse, men oplyser, at Kearney har overtaget 100 pct. af ejerskabet.

Kearney har 4000 ansatte i 40 lande og servicerer kunder verden over med de klassiske konsulentydelser herunder inden for strategi, M&A, digital transformation og ledelsesrådgivning. Med opkøbet af Prokura ser selskabet mod yderligere at styrke sit ben indenfor procurement og supply chain-løsninger.

Det udtaler Kearneys landechef i Danmark, Christoffer Husted Rasmussen.

»Prokura supplerer os rigtig godt, fordi Prokuras kompetencer, gør, at vi bliver endnu stærkere på et område, vi allerede er ledende i verden på. Vi er særligt stærke på at udvikle håndgribelige strategier, og Prokura er særligt stærke på at hjælpe med at implementere dem,« siger Christoffer Husted Rasmussen.

Nu ser parterne mod at udbrede sig på resten af det europæiske kontinent sammen.

»Prokura er først og fremmest stærke i Norden, og den position kan styrkes yderligere. Men vi ser ikke mindst et stort uudnyttet potentiale i resten af Europa for den type af services, vi leverer,« siger Christoffer Husted Rasmussen.

Prokura har allerede bevæget sig uden for de nordiske lande ved at opsætte et kontor i München. Selskabet har dog indtil videre haft svært ved at få tag på markedet mod syd, oplyser det. Det vil det nyindgåede partnerskab hjælpe på, mener Christian Bang-Pedersen, der er medstifter, medejer og partner i Prokura.

»Det her giver os mulighed for at tappe ind i en meget større motor, der kan hjælpe os med at tage det, vi har gjort Prokura til i Norden, ud til resten af Europa,« siger Christian Bang-Pedersen.

Og det kan tydeligvis kun gå for langsomt for den danske konsulentvirksomhed.

»Vi igangsætter ambitionerne med det samme og kommer til at ansætte og åbne kontorer i DACH-landende (Tyskland, Østrig og Schweiz red.) og Storbritannien allerede i 2022. Derefter breder vi det længere ud,« siger Christian Svane, der er medejer og partner i Prokura.

Prokura leverede i årsregnskabet 2020 et resultat efter skat på 9 mio. kr., hvilket var selskabets hidtil største. I følge selskabet omsatte det i samme år for 67 mio. kr. Det tal forventes at stige i år til ca. 80 mio. ved udgangen af 2021.

Christian Svane, Christian Bang-Pedersen samt den tredje medejer Jens Holbek var de tre hovedejere af Prokura før opkøbet trådte i kraft d. 1. december. De tre ejede hver ca. 31 pct. af selskabet. Ingen af dem ønsker at oplyse, hvor mange penge de hver i sær har fået for deres andel.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.