Erhverv
BREAKING

Lars Løkke vil beskatte boliggevinster – så lille er opbakningen blandt danskerne

Et flertal af danskerne er imod Lars Løkkes forslag om at beskatte gevinster ved boligsalg, viser en ny undersøgelse.

Beskatning af boliggevinsten er bare et af flere forslag til fremtidens Danmark, som Lars Løkke Rasmussen fremlægger i sin nyeste bog "Ud af det blå." Foto: Gregers Tycho

Lars Løkke Rasmussen har for nyligt forslået at droppe den løbende ejendomsbeskatning på boliger mod i stedet at beskatte gevinsten ved boligsalg.

Det er dog de færreste danskere, der synes, det er en god idé.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for ejendomsmæglerkæden Estate.

Undersøgelsen viser, at over halvdelen af danskerne (57 pct.) er enten uenige eller helt uenige i, at beskatning af boligsalg er en god idé.

Danskernes lave opbakning til forslaget handler om varetagelse af egeninteresser, mener Thomas Hovgaard, presseansvarlig i Estate.

»Cirka halvdelen af os (danskere red.) bor i den bolig, vi selv ejer, så det er ikke så mærkeligt, at mindst halvdelen heller ikke er tilhængere af beskatning af boliggevinster,« siger Thomas Hovgaard i en pressemeddelelse.

Samtidig er 17 pct. af danskerne dog enige i Lars Løkkes vision, mens 25 pct. ingen holdning har til spørgsmålet.

Thomas Hovgaard vil lade eksperterne vurdere, hvorvidt det er en god idé at beskatte gevinsten ved boligsalg fremfor løbende beskatning. Han frygter dog, at forslaget kan skabe utryghed på markedet.

»Det vigtigste er, at man som boligejer og ikke mindst kommende boligejer kan regne med, hvad man skal betale. Det værste, der kan ramme boligmarkedet, er nemlig usikkerhed og uforudsigelighed, da købet af en bolig for mange er tilværelsens største investering, hvor man ønsker stor tryghed,« siger han i pressemeddelelsen.

Lars Løkke Rasmussens forslag fremgår i hans nyeste bog ”Ud af det blå,” som udkom d. 21. oktober. I bogen løftes der for første gang sløret for, hvilken politik vi kan forvente at se fra hans nye parti Moderaterne.

Læs også
Top job