Erhverv

Pressemøde i Statsministeriet om oplukning af samfundet kl. 18:30 - følg det her på Finans.

Trump rejser milliardbeløb til nyt socialt medie

Ingen af de store techgiganter ville have ham på deres platforme. Nu kommer Trump med sit egen, og det er med en milliard dollars i ryggen.

Hverken Twitter, Facebook eller Instagram ville have ham på deres platforme. Nu laver han sin egen. (AP Photo/Evan Vucci)

Når man nu er blevet udelukket fra Twitter, Facebook og Instagram så må man jo tænke alternativt.

Og netop at tænke alternativt, er måske det, som den tidligere amerikanske præsident Donald Trump er mest kendt for.

Han er nemlig lige nu på trapperne med sit eget sociale medie, Truth Social. Og nu er den finansielle opbakning ligeledes på plads.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lørdag offentliggjorde selskabet bag Donald Trumps nye sociale mediesatsning, Trump Media & Technology Group Corp, at man har indgået aftaler om at rejse omkring 1 mia. dollars fra en gruppe af uidentificerede investorer. Hvem investorerne er, vides ikke, men ifølge Reuters er der tale om private kapitalforvaltere, der ikke umiddelbart udadtil vil associeres med den tidligere præsident.

Tilbage i oktober fusionerede Trump Media med det børsnoterede selskab Digital World Acquistion Corp, der skulle sætte skub på finansieringen af Trumps medieplaner. Efter udmeldingen om fusioneringen, tog aktien i Digital World fart.

På få dage steg aktien med 842 pct, men er sidenhen faldet, så den samlede aktiestigning de seneste seks måneder er 352 pct. Det giver ifølge Reuters Trumps sociale medie-selskab en markedsværdi på 4 mia. dollars.

Trumps Truth Social er planlagt til at blive fuldt udgivet i første kvartal 2022. Men det sociale medie udgør kun den første del af Donald Trumps store indtræden på mediemarkedet. Efter det sociale medie, er det planlagt at der skal udgives en streamingtjeneste kaldet TMTG+, der skal tilbyde underholdning, nyheder og podcasts.

Donald Trump havde i øvrigt 89 mio. følgere på Twitter, 33 mio. på Facebook og 24,5 mio. på Instagram. Det var selvsagt før han blev udelukket af platformene, efter Donald Trumps rolle i stormen på Kongressen d. 6. januar i år.

Læs også
Top job