Erhverv

Styrtdyk henover weekenden: Omikron har gjort kryptoinvestorer nervøse

Det er især den nye coronavariant, der spøger på kryptomarkedet. Men der er også en anden årsag, fortæller kryptoanalytiker.

Foto: Dado Ruvic/Reuters

Markedet for kryptovaluta fortsætter nedad efter store dyk henover weekenden. På et tidspunkt havde bitcoin, der er den største kryptovaluta målt på markedsværdi, mistet en femtedel af sin værdi. Det viser tal fra coinmarketcap.dk.

Det er den nye coronavariant, omikron, der spøger på markedet, mener Mads Eberhardt, der er kryptoanalytiker hos Saxo Bank.

»Det har gjort investorerne nervøse. Kryptomarkedet er mere risikabelt, så når markedet vender sig imod investorerne, lukker de deres positioner eller bliver likvideret,« siger Mads Eberhardt.

Da den 97-årige Charlie Munger, der er en anerkendt investor, i fredags udtalte, at han »ønskede, at de (kryptovalutaer, red.) aldrig var blevet opfundet«, var det også med til at påvirke markedet i en negativ retning.

»Når en investor af den kaliber går ud og siger det, så er det selvfølgelig også noget, der rammer markedet hårdt. Han er et forbillede for rigtig mange, så det er noget, folk lytter på. Også selvom det ikke kommer som et chok, at det er hans holdning,« siger Mads Eberhardt.

En anden væsentlig grund til dykket skal findes i kryptomarkedets opadgående kurser i løbet af den seneste tid. Bitcoin ramte sin hidtidige højeste kurs den 9. november, da prisen for en bitcoin passerede 68.000 dollars, svarende til 448.000 kr. Det skrev nyhedsbureauet Reuters.

Også nummer to på listen over de største kryptovalutaer målt på markedsværdi, ether, er vokset markant siden starten af året – på nuværende tidspunkt mere end 400 pct., viser tal fra coinmarketcap.dk.

De opadgående kurser betyder, at investorerne i mange tilfælde har tjent mange procent på deres investeringer i kryptovaluta. Derfor kan de ifølge Mads Eberhardt være mere tilbøjelige til at sælge for at sikre deres profit, når kurserne pludselig går den anden vej.

»Det er et ekstremt spekulativt marked. Det betyder, at fald bliver forstærket og det samme gør stigninger,« siger Mads Eberhardt.

Læs også
Top job