Erhverv

Direktør fyrer 900 ansatte over fælles Zoom-opkald

En direktør for det amerikanske SPAC-selskab Better.com er for alvor kommet i mediernes søgelys efter offentliggørelsen af en video, hvor han fyrer 900 ansatte på samme tid.

Better.coms adm. direktør, Vishal Garg, fyrede onsdag d. 1. december i alt 900 ansatte over et zoom-opkald. Screenshot: Youtube.

En gruppe ansatte i den amerikanske SPAC-virksomhed Better.com fik sig en grim juleoverraskelse, da de onsdag den 1. december loggede på et fælles opkald på den virtuelle mødeplatform Zoom.

Som et led i en ny vækststrategi valgte virksomhedens adm. direktør, Vishal Garg, nemlig at fyre alle 900 ansatte, der deltog i mødet.

Det skriver CNN.

»Hvis du er på det her møde, så er du en del af en uheldig gruppe, der bliver afskediget. Din ansættelse her afsluttes med øjeblikkelig virkning,« lød det bl.a. fra den adm. direktør på mødet.

Fyringen blev optaget af en deltager på mødet, som sidenhen har lagt videoen på Youtube. Efterfølgende har Better.coms finansdirektør, Kevin Ryan, sendt en skriftlig kommentar om forløbet til CNN.

»At skulle udføre afskedigelser er hjerteskærende. Især på den her tid af året,« siger han og understreger, at det er en del af en ny, offensiv strategi at have en »reduceret og fokuseret« arbejdsstyrke.

Og det betød altså en fyring af de 900 ansatte.

På mødet plæderer den adm. direktør for, at det også er særdeles hårdt for ham at skulle afskedige medarbejdere på den måde, og at han ville ønske, at det ikke var nødvendigt.

Men det er imidlertid ikke første gang, at Vishal Garg tiltrækker sig negativ opmærksomhed på baggrund af sin kommunikation til ansatte.

Ifølge erhvervsmediet Forbes er en af hans e-mails til ansatte tidligere blevet offentliggjort, hvor han bl.a. kalder dem for »dumme delfiner« og understreger med store bogstaver, at de ansatte havde gjort ham til grin. Han er desuden blevet beskyldt for favorisering af særlige ansatte.

Better.com er en platform, som skal hjælpe brugere med alt inden for ejendomsverdenen lige fra at finde det bedste boliglån til indboforsikring til ejendomsmægling. Senest blev virksomheden vurderet til knap 5,6 mia. kr.

Læs også
Top job