Erhverv

Bagermester sælger 10.000 romkugler om dagen

En romkugle-konkurrence har ændret bagermester Carsten Baks liv fuldstændigt. Nu kører han med millionoverskud og storproduktion efter nogle økonomisk svære år.

Den 56-årige bagermester Carsten Bak har haft massiv økonomisk medvind, siden han vandt en romkuglekonkurrence i 2018. I dag sælger han omkring 10.000 romkugler om dagen og har måttet bygge et større produktionsapparat op for at kunne følge med. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Danmarks bedste romkugle blev fundet i en konkurrence i 2018. Og vinderen, bagermester Carsten Bak, har siden haft rygende travlt med at følge med efterspørgslen. I dag sælger han over 10.000 romkugler om dagen og kan præstere milionoverskud, skriver Børsen

Romkugle-succesen har fået Carsten Bak til at stifte firmaet Bak’s Bakery & Deli, som han driver ved siden af sit bageri i Superbrugsen i Nørre Aaby på Fyn. Og udover romkugler skal der udvides med andre kendte, klassiske kager og bagværk, bare i forbedret udgave.

Den store efterspørgsel på de præmierede romkugler førte sidste år til et overskud på 4,1 mio. kr., og dermed er den økonomiske situation for Carsten Bak blevet vendt helt på hovedet på få år.

I 2015 gik han nemlig konkurs med sit bageri i Strib og stod stadig med en husleje på 30.000 om måneden og en gæld på 300.000 kr. til Skat. Derfra gjaldt det om at finde en sikker indtægt, og det blev bageriet i Superbrugsen i Nørre Aaby, der kunne levere det.

»Jeg havde aldrig drømt om at lave millioner af romkugler. Jeg syntes, det var en stensikker investering at være i Nørre Aaby, hvor jeg kunne blive gående, til jeg var 70 år. Det var en sikker indtjening, og jeg skulle bare sørge for brød på hylderne,« siger han til Børsen.

Men nu betyder salget af romkugler gennem 235 forhandlere at der er overskud til at tænke kreativt. Og blandt planerne er nu at udvide med en café og sælge sandwich og smørrebrød i gourmetklassen.

Læs også
Top job