Erhverv

Fleggaard viser muskler med nyt opkøb i leasingbranchen

Opkøbet øger Fleggaard Leasings antal af kontrakter med omkring 1.500. Det er det andet større opkøb inden for få år.

Fleggaard Leasing har overtager endnu en konkurrent med købet af Forza Leasing. Foto: PR.

Fleggaard Leasing har opkøbt Forza Leasing A/S med virkning fra årsskiftet og foretager dermed sit andet større opkøb i branchen siden 2019.

Opkøbet vil øge antallet af leasingkontrakter med 1.500, og totalt bringe Fleggaard Leasing op på at have ca. 12.500 kontrakter.

Fleggaard Leasing, der er ejet af milliardærfamilien Fleggaard, er i forvejen et af de største leasingselskaber i Danmark.

I 2019 opkøbte Fleggaard selskabet Focus flex leasing, og med købet af Forza øges tilstedeværelsen inden for segmentet flex leasing til private og erhverv.

»For os som ansvarsbevidst leasingselskab, drejer det sig om hele tiden at være på forkant med udviklingen og løbende tilpasse os ændringer og skærpede krav bedst muligt. Det er ensbetydende med stigende kapacitetsomkostninger, og for at forblive konkurrencedygtige og holde omkostningerne pr. kontrakt nede, skal vi have mere volumen,« siger direktør i Fleggaard Leasing Carsten Christiansen om rationalet bag opkøbet.

Forza Leasing blev stiftet i 2010 af iværksætteren Lars Frost, og han fortsætter i selskabet sammen med sin partner Henrik Boss. Selskabet vil blive drevet videre som selvstændigt datterselskab under Fleggaard Leasing.

»Jeg er glad for, at Forza overdrages til en seriøs og professionel spiller i leasingmarkedet og får en økonomisk stærk virksomhed i ryggen. Vi glæder os til at komme i gang med det nye set up, hvor vi kan fokusere 100 pct. på udvikling og vækst og byde flere selvstændige bilhuse velkommen hos Forza,« siger Lasse Frost.

Fleggaard Leasing blev grundlagt i 1998, oprindeligt for at forsyne selskabets egne medarbejdere i Fleggaard-koncernen med leasingbiler.

Fleggaard Leasing tilbyder leasing til både private og erhvervskunder i form af flex- og flådeleasingløsninger.

»Vi har hele tiden sagt, at vi følger markedet med spænding og gerne vil ekspandere gennem opkøb, hvis forudsætningen omkring det strategiske match er tilstede. Her mener vi, at har ramt plet med Forza Leasing,« siger direktør Carsten Christiansen, der ikke vil udelukke yderligere opkøb i fremtiden.

Læs også
Top job