Serier

December startede skidt for virksomheder og private elkunder - siden er det gået helt galt

Julemåneden tegner til at blive katastrofal for virksomheder og danskeres elregning. Foreløbig har den gennemsnitlige dagspris for en kilowatt-time kun ligget under 1,00 kr. to gange.

Storm i energipriserne
Der var på forhånd lagt op til en dyr december for virksomheder og elkunder, og sådan er det også gået, viser markedstal fra elbørsen Nord Pool. Foto: Thomas Borberg.

Energikrisen sætter dag for dag tydelige spor i elkundernes regning. Fortsætter den nuværende priskurs måneden ud, bliver december den hidtil dyreste måned nogensinde for virksomheder og private elkunder.

1. Elprisen. Siden sommerferien er elprisen nærmest kun steget. Årets ugerekord blev sat i uge 40 med en gennemsnitlig kWh-pris på 1,35 kr. Med til at lande rekorden var den 7. oktober, hvor elprisen satte historisk dagsrekord med en kWh-pris på 2,25 kr. Begge dele har været med til at puste til en gennemsnitlig elpris i årets første 11 måneder på 0,58 kr. pr. kWh. Meget tyder dog på, at 2021-prisen vil komme til at ligge højere. December tegner nemlig til at blive en ren gyser for elkunderne...

Læs også
Top job