Erhverv

Sendte nøgenbilleder af ansatte: Tidligere McDonalds-topchef skal tilbagebetale 700 mio. kr.

Skandaleramte Steve Easterbrook, der blev fyret som topchef i McDonald's i 2019, har tabt et sagsanlæg overfor sin tidligere arbejdsgiver. Nu skal han betale et svimlende beløb.

Foto: Drew Angere/AFP

Den skandaleramte, tidligere topchef i McDonald’s, Steve Easterbrook, der blev fyret i 2019 på grund af flere seksuelle forhold til ansatte, har nu indgået forlig i et sagsanlæg, hans tidligere arbejdsgiver har anlagt mod ham.

Forliget pålægger ham at tilbagebetale svimlende 105 mio. dollars (knap 700 mio. kr.) til koncernen. Det skriver McDonald’s i en pressemeddelelse.

54-årige Steve Easterbrook var global direktør i McDonald’s i fire år, indtil han blev fyret i november 2019, da det kom frem, at han var kæreste med en underordnet. Det var et klart brud på McDonald’s interne regler.

Sidenhen valgte McDonald’s at anlægge sag mod Steve Easterbrook med anklager om, at han havde løjet overfor sin arbejdsgiver, da sagen brød løs, og at han har forsøgt at fjerne og destruere bevismateriale, som kunne belaste ham yderligere.

Ifølge McDonald’s anklager mod ham har den daværende topchef sendt nøgenbilleder og -videoer af sine egne ansatte fra sin McDonalds-mailkonto. Derudover har han haft »seksuelle forhold« til mindst tre medarbejdere.

Han skulle desuden have tildelt en af sine kvindelige bekendtskaber et ekstraordinært legat med en værdi på over en million kroner, skriver CNBC.

Steve Easterbrook har valgt at indgå forlig med McDonald’s og tilbagebetale beløbet på 105 mio. dollars, som ifølge Bloomberg svarer til værdien af det gyldne håndtryk, han fik, da han blev fyret i 2019.

»Under min embedsperiode som administrerende direktør undlod jeg til tider at opretholde McDonalds værdier og opfylde visse af mine ansvarsområder som leder af virksomheden. Jeg undskylder over for mine tidligere medarbejdere, bestyrelsen og virksomhedens franchisetagere og leverandører for at gøre det,« udtaler den tidligere topchef i pressemeddelelsen.

Med forliget undgår koncernen en langvarig retsproces og giver den mulighed for at komme videre, fortæller bestyrelsesformand i McDonald’s Corporation, Enrique Hernandez Jr.

»Dette forlig holder Steve Easterbrook ansvarlig for hans dårlige opførsel, og den måde hvorpå han udnyttede sin position som administrerende direktør,« siger han.

Læs også
Top job