Novo Nordisk dykker med 11,7 pct.: »Det har nok været et wakeup call for nogle investorer«

Novo Nordisks aktie er faldet tungt i dagens handel ovenpå en nyhed om problemer med et fedmemiddel. Analytiker tror, at nyheden har sat fokus på, at aktien er blevet dyr.

Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix

Det danske medicinalselskab Novo Nordisk er dykket på børsen ovenpå en melding om leveringsproblemer med et lovende fedmemiddel.

Ved lukketid mandag er Novo Nordisks aktiekurs nede med 11,7 pct. Faldet betyder, at aktionærerne i Novo samlet har tabt 204,5 mia. kr. i markedsværdi ifølge Marketwire. Det sker efter, at selskabet har fortalt om vanskeligheder med leverancen af lægemidlet Wegovy.

Jeg tror, at den her nyhed har skabt fokus på prisfastsættelsen af Novo Nordisk.

Per Hansen, investeringsøkonom, Nordnet

En kontraktproducent har midlertidigt stoppet fremstilling og levering af pennen på grund af, hvad Novo Nordisk selv beskriver som problemer med »god fremstillingspraksis«.

Det betyder, at det danske selskab først kan levere Wegovy i det niveau, det selv sigter efter, i anden halvdel af næste år.

Meddelelsen kom ud fredag, og da det danske marked åbnede mandag morgen kvitterede investorerne ved at sende aktien ned. Da det stod værst til, var kursen nede med omkring 15 pct., men den rettede sig siden.

Per Hansen, investeringsøkonom hos handelsplatformen Nordnet, mener, at investorernes reaktion er i den hårde ende. Han vurderer derfor, at der er mere på spil i kursfaldet.

»Jeg tror, at den her nyhed har skabt fokus på prisfastsættelsen af Novo Nordisk. Det har nok været et wakeup call for nogle investorer, som lidt havde overset, hvor dyr aktien er blevet,« siger han.

Novo Nordisk er buldret frem på aktiemarkedet de seneste år. Før dagens nedtur handlede Novo Nordisk til en pris, der lå tæt på 30 gange den forventede indtjening i 2023.

»Novo Nordisk er et fuldstændigt fænomenalt selskab, men investorerne har nok i et vist omfang enten ignoreret eller glemt, at prisfastsættelsen er kommet op i den lidt høje ende,« siger han.

Trods dagens fald er Novo Nordisk dog fortsat oppe med knap 60 pct. for hele året. Per Hansen fremhæver samtidig, at selskabet har leveret et stærkt comeback efter en periode med flere nedjusteringer tilbage i 2016.

Derfor tror han heller ikke, at kursen kommer til at falde meget mere efter dagens fald. Per Hansen peger på samtidig på, at den stærke dollarkurs fortsat vil understøtte Novo Nordisk, som har en stor indtjening i USA.

Læs også
Top job