Serier

Bill Gates er bekymret for særligt én ting i 2022

Microsoft-grundlæggeren er generelt optimistisk for 2022, men han frygter for en stigende mistillid til regeringen blandt befolkningen i flere lande.

Corona rammer verden
Microsoft-stifter og ejer Bill Gates frygter for en stigende mistillid til myndighederne i bl.a. Amerika. Foto: Leon Neal/AP

Der er nok meget at være positiv over, når man er én af verdens suverænt rigeste mænd. Og Bill Gates er da også generelt positivt stemt før starten på det nye år 2022, men multimilliardæren har alligevel sine bekymringer på visse områder for samfundets udvikling.

I Bill Gates’ nyligt offentliggjorte blogindlæg med titlen »Årsager til optimisme efter et vanskeligt år« kommer rigmanden med flere rosenrøde betragtninger og prognoser, der både handler om en potentiel ende på coronapandemien og den fortsatte teknologiske udvikling.

Men Bill Gates frygter, at en stigende mistillid til regeringen rundt om i flere lande, deriblandt Amerika, kan forsinke eller afspore nogle af de forventede fremskridt.

»Det er et af de problemer, jeg er mest bekymret for på vej ind i 2022,« skriver han ifølge det amerikanske medie CNBC.

Ifølge mediet påpeger Bill Gates, at de offentlige institutioner og myndigheder er centrale aktører i kampen for at håndtere klimaforandringer eller forhindre den næste pandemi. Men det er ifølge ham kun muligt, hvis folk stopper med at være skeptiske og principielt afviser nye tiltag.

»Hvis befolkningen ikke stoler på regeringen, vil den ikke støtte nye initiativer. Og når en større krise dukker op, er den mindre tilbøjelige til at følge de nødvendige retningslinjer for at klare stormen,« skriver den amerikanske rigmand.

Amerika har haft store problemer med at få folk til at tage vaccinen mod corona, og det kan ifølge eksperter være med til at forsinke afslutningen på pandemien.

I et amerikansk forskningsprojekt fra Pew Forskningscenter fra 2019 konkluderede 75 pct. af respondenterne, at deres medborgeres tillid til regeringen var faldende.

Yderligere 64 pct. af meningsmålingerne sagde, at også amerikanernes tillid til hinanden var faldende, mens 4 ud af 10 mente, at mistilliden gjorde det sværere at håndtere problemer i sundhedsvæsnet, immigration og vold med brug af våben.

Læs også
Top job