Erhverv

René Sindlev lukker RS Group

René Sindlev har besluttet at likvidere sit danske holdingselskab, der rummede aktiver for et milliardbeløb efter seneste regnskab.

Artiklens øverste billede
René Sindlev skabte sin formue på børsnoteringen af Pandora, som han for år tilbage byggede op på det amerikanske marked. Foto: RS Group

René Sindlev har i flere år været bosiddende i USA og drevet forretning i det amerikanske.

René Sindlev har dog holdt fast i sine danske erhvervsaktiviteter og datterselskaber, som i de fleste tilfælde har været samlet i holdingselskabet og milliardforretningen RS Group.

Nu har den danske erhvervsmand dog valgt at lukke RS Group og sende det i frivillig likvidation. Det fremgår af cvr-registeret.

Finans arbejder på at få en kommentar fra René Sindlevs lejr til lukningen af RS Group, og hvad det betyder for de 10 danske selskaber, som RS Group har ejerandele i.

René Sindlev stiftede RS Group i 1997 og siden har det fungeret som hans holdingselskab, hvor han har opbygget en stor formue gennem årene.

Det var gennem RS Group, at hans ejerandel i smykkekoncernen Pandora eksploderede i værdi og kastede et overskud af sig på 1,9 mia. kr. i 2010, da Pandora blev børsnoteret.

Sammen med Michael Lund Petersen byggede René Sindlev Pandoras amerikanske afdeling op, hvilket gjorde ham til milliardær ved Pandoras børsnotering.

Gennem årene er det blevet til store over- og underskud i RS Group. Senest blev det i 2020 til et tab på 229 mio. kr. efter skat.

I det regnskab var der aktiver for knap 1,4 mia. kr. og en egenkapital på 677 mio. kr.

2020-regnskabet fra RS Group bød også på løftede pegefingre fra den uafhængige revisor, som tog forbehold for regnskabets konklusion.

Revisoren »har ikke kunnet opnå tilstrækkeligt og egnet revisionsbevis« for, at tilgodehavender og gældsbreve kan blive indfriet til den nominelle værdi, stod der i regnskabet.

Endnu værre var revisoranmærkningen i datterselskabet bag den amerikanske cafékæde Dr. Smood. Her dumpede revisoren regnskabet med den relativt sjældne afkræftende konklusion.

»Selskabets ledelse har ikke kunnet fremskaffe årsrapporter for 2020 for de amerikanske datterselskaber inden aflæggelsen af moderselskabets årsrapport. Som følge heraf har selskabet i strid med årsregnskabsloven ikke aflagt koncernregnskab. Vi tager forbehold for det manglende koncernregnskab,« stod der i regnskabet fra Dr. Smood.

Specifikt kunne revisoren ikke få tistrækkeligt med bevis for, at Dr. Smoods tilgodehavende på 286 mio. kr. hos en tilknyttet virksomhed vil blive betalt tilbage.

»Som følge af, at selskabet gennem flere år har haft større driftstab og derfor nu har en større negativ egenkapital med Dr. Smood ApS som den største kreditor, kan der være usikkerhed, om det er muligt for selskabet at tilbagebetale gælden til moderselskabet. Det er ledelsens vurdering ud fra forhandlinger med institutionelle investorer, at tilgodehavendet og gældsbrevene vil kunne blive tilbagebetalt og indfriet til den nominelle værdi,« skrev ledelsen bag Dr. Smood selv i det nye regnskab.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.