Erhverv

Landsdækkende frisørnetværk drejer nøglen om: »Det gik ikke så godt, og så er den ikke længere«

Frisørkonceptet Urbancut lukker efter flere år med underskud. ID Hair og tidligere Falck-topchef Allan Søgaard Larsen er med i ejerkredsen.

Grundet coronakrisen har det ikke været muligt at genstarte driften i Urbancut. Derfor tager selskabet nu konsekvensen og drejer nøglen om. Arkicfoto: Marie Ravn.

Det digitale frisørkoncept Urbancut, der i 2020 fik en håndfuld pengestærke investorer med i ejerkredsen, drejer nu nøglen om.

Det skriver selskabet i en mail til sine kunder, som Finans har set.

»Det gik ikke så godt, og så er den ikke længere.«

Urbancuts koncept

Urbancuts koncept er herreklipning på abonnement i de store byer.

Kunderne betaler et månedligt beløb på 199-349 kr. mod at få et antal klip på et klippekort, som man kan indløse hos udvalgte frisører.

Sådan lyder det fra den tidligere Falck-topchef Allan Søgaard Larsen, som er en af dem, der har investeret i Urbancut. Han er desuden bestyrelsesformand i foretagendet.

1. maj 2021 gik han ind i selskabet gennem investeringsselskabet Liberatio Investments ApS. Samtidig købte frisørkoncernen ID Hair Company, som står bag ID-hårvoks og ejer Danmarks største frisørkæde Poul M, også en andel af selskabet.

I dag ca. halvandet år efter må investorerne dog erkende, at man skal kigge langt efter sorte tal på bundlinjen.

»Vi har stort set ikke været i stand til at genstarte driften i 2021 på grund af coronakrisen. Så vi har besluttet os for at lukke ned i god ro og orden udelukkende med tab for os selv (investorerne, red.),« siger han.

Selskabet leverede i 2020 dets hidtil største underskud på 1,6 mio. kr. Af årsregnskabet fremgår det, at resultatet var forventet, da selskabet befandt sig i etableringsfasen. Allan Søgaard Larsen vil ikke løfte sløret for, hvordan bundlinjen ser ud for regnskabsåret 2021, da det er »irellevant«, når selskabet nu har besluttet at lukke.

»Når vi lukker Urbancut, så er det fordi, vi ikke kan se en fremtidig drift, der vil komme til at tjene penge. Sådan er det bare nogle gange med investeringer,« siger den tidligere Falck-topchef.

Urbancut skriver i mailen til sine kunder, at selskabet stopper med at opkræve abonnementsbetalinger allerede pr. 4. januar 2022, hvorefter kunderne vil kunne bruge sine resterende klippekort i ordningen frem til 31. marts. Herefter stopper servicen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken medstifter Carsten Lau Christiansen eller medstifter og direktør i selskabet, Uffe Brunø Lindstrøm, da de ikke er vendt tilbage på Finans’ henvendelser.

Læs også
Top job