Erhverv

Dansk Industri var glade for særligt ét af statsministerens budskaber

Det private erhvervsliv har gennem længere tid skreget på arbejdskraft - nu åbner statsministeren døren på klem for særlig løsning.

Adm. direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen håber på mere international arbejdskraft. Arkivfoto: Stine Bidstrup

Lars Sandahl Sørensen, der er adm. direktør i Dansk Industri sad og glædede under særligt én passage af gårsdagens nytårstale fra statsminister Mette Frederiksen (S).

»I debatten om regeringens reformudspil har erhvervslivet ønsket, at det skal være lettere at få arbejdskraft udefra. Det er vi villige til at diskutere,« sagde hun.

Og som statministeren så ganske rigtigt påpeger, har et ønske om lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft været noget, der har tynget dagsordenen i erhvervslivet og hos Danmarks største erhvervsorganisation, Dansk Industri, gennem den seneste tid.

»Det er ingen hemmelighed, at vi igennem det meste af 2021 har været meget utålmodige efter at se håndfaste politiske løsninger på den massive samfundsudfordring, som mangel på arbejdskraft udgør i hele landet på tværs af brancher,« siger Lars Sandahl Sørensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Vi venter som bekendt stadig på den politiske handling, så det er særdeles lovende for reformforhandlingerne, at regeringen har lyttet til erhvervslivet og nu ændrer kurs omkring international arbejdskraft.«

Udover mulighed for diskussion af mere udenlandsk arbejdskraft nævnte statministeren også stramning af dimittendreglerne og at »fjerne modregningen i pensionen, hvis din partner er i beskæftigelse.«

Mangel på arbejdskraft har været et emne gennem 2021, hvor et bredt økonomisk opsving har højnet behovet for mandskab til private såvel som offentlige arbejdspladser.

»De seneste tal viser, at virksomhederne havde 158.000 forgæves rekrutteringer på seks måneder i 2021, så jeg både håber og tror, at regeringen og Folketinget er bevidste om, at det haster med at finde konkrete løsninger, hvis vi skal sikre et varigt opsving til glæde for hele samfundet,« siger Lars Sandahl Sørensen.

Han hæfter sig samtidigt positivt ved statsministerens benævnelser af klimaet og Danmark co2-udledning.

Læs også
Top job