Erhverv
BREAKING

Rekom og Spritfabrikken Danmark køber sig ind i I Am Drinks

Der er store vækstplaner på tegnebrættet for Martin Bundgaards firma I Am Drinks, som netop har fået bargiganten Rekom Group og Spritfabrikken Danmark i ejerkredsen.

Martin Bundgaard er stifter af vin- og spritbrandet I Am Drinks, som han nu netop har solgt til Rekom Group og Spritfabrikken Danmark. Foto:  Linda Kastrup. Adam Falbert er CEO for Rekom, der står bag mere end 130 barer og natklubber i Norden - bl.a. kendte koncepter som A-Bar, Heidi’s Bier Bar, Den Glade Gris og Hornsleth Bar. Branchen har været lukket ned i over et år og haft alle medarbejdere sent hjem. Alligevel fastholder koncernen sin ambitionen om at blive Europas største nattelivskoncern. Hans Ulrik Winther Andersen, er direktør og anden generation i virksomheden, Spritfabrikken Danmark

Det danske natteliv har været under massivt pres de seneste to år med gentagne nedlukninger og restriktioner som følge af coronakrisen.

Det har imidlertid ikke forhindret den danske bargigant Rekom Group med mangemillionær Adam Falbert i spidsen i løbende at opkøbe barer over hele Norden og investere i nye projekter.

Det seneste skud på stammen er det danske sprutfirma I Am Drinks, som Rekom sammen med Spritfabrikken Danmark er blevet medejere af.

I Am Drinks har indtil nu primært været ejet af stifter Martin Bundgaard, som ud over at være barnebarn af Olsen Banden-skuespiller Poul Bundgaard også er arving til milliardkoncernen FLSmidth.

»Det handler simpelthen om, at Rekom og Spritfabrikken er de helt naturlige partnere til at hjælpe med at forløse I Am Drinks’ vækstpotentiale. De kommer med hver deres ekspertise på begge sider i vores værdikæde. Spritfabrikken Danmark på produktsiden og Rekom på kunde- og afsætningssiden. Derfor er vi det helt perfekte match for hinanden,« siger Martin Bundgaard i en skriftlig kommentar om beslutningen.

Kommer du selv fremadrettet til at være en lige så stor del af selskabets daglige drift?

»Ja, jeg har overladt den daglige drift til vores CEO, Karol Michal Misztal, men fortsætter som formand i bestyrelsen. Samtidig får jeg mulighed for at fokusere på det, jeg er bedst til - nemlig som creative director med ansvar for design- og produktudvikling samt det relationsopbyggende arbejde med vores kunder og potentielle kunder. Det er i virkeligheden den helt perfekte løsning for mig.«

Indtil nu har I Am Drinks udelukkende været en underskudsforretning, men forventningerne til det kommende samarbejde er store.

»Idéen var, at vi gerne ville undersøge, hvordan vi kunne bruge vores viden omkring unge mennesker, markedsføring og salg af oplevelser til også at skabe omsætning andre steder end bare lige på vores barer og natklubber,« siger Lars Mejlgaard, der er kommerciel direktør i Rekom Group.

»Vi har kendt og arbejdet sammen med I Am i mange år, og så var der simpelthen bare en dag, hvor snakken bød sig: Kunne det være en mulighed at lave et partnerskab, hvor vi og Spritfabrikken gik ind i ejerkredsen for at forsøge at få I Am-porteføljen til at blive til mere end den er i dag. Både i forhold til eksportmulighed og på sigt salg i detailhandel, hvor vi jo ikke har noget på nuværende tidspunkt.«

Beløbet, som Rekom Group har købt sig ind for, vil Lars Mejlgaard imidlertid ikke løfte sløret for. Han understreger, at de tre selskaber har hver deres kompetencer og erfaring, som vil gavne samarbejdet.

Rekom Group, der er nordens største nattelivskoncern, ejer mere end 130 barer og natklubber, herunder bl.a. kæden Zwei Grosse, London Bar og Hornsleth.

Spritfabrikken Danmark er selskabet bag populære alkoholiske mærker som bl.a. Cuba Vodka, Råstoff, Flügel og Små.

I Am Drinks producerer udelukkende vin og vodka under sit eget varemærke, I Am, og vil nu, i kraft af de nye samarbejdspartnere, for alvor have gang i væksten.

»Det er klart, at med Rekom og Spritfabrikkens indtræden skruer vi op for både mål og ambitioner. Vi skal nu for alvor forløse vores vækstpotentiale - både i Danmark og internationalt. Så helt kort er strategien vækst og internationalisering,« siger Martin Bundgaard afslutningsvist.

Læs også
Top job