Erhverv

Giver Hummel videre til børnene: Christian Stadil tager hul på generationsskifte

Det første spæde skridt i et løbende generationsskifte af Thornico er blevet taget for Christian Stadil og hans fire børn.

Christian Stadil er ejer af og adm. direktør for Thornico, der rummer en lang række selskaber. Foto: Gregers Tycho

Den kendte erhvervsmand Christian Stadil har taget hul på et generationsskifte af milliardkonglomeratet Thornico til sine fire børn.

De fire børn er netop blevet ejere af et selskab, som har fået Hummel-aktiviteterne under sig.

Thornico
  • Thornico er Stadil-familiens konglomerat.
  • I 2020 rundede omsætningen 8,5 mia. kr., men bundlinjen viste et plus på 535,5 mio. kr.
  • Thornico består af omkring 200 virksomheder med vidt forskellige aktiviteter. Koncernen er ejet af Christian Stadil, mens faderen, Thor Stadil, er bestyrelsesformand, og de har sammen lagt navn til koncernen.
  • Thornico består af seks forretningsben, hvoraf nogle består af flere virksomheder: Fødevarer (f.eks. Lactosan), fødevareteknologi (heriblandt Sanovo), ejendomme (Stanico), sport og mode (ikke mindst Hummel), shipping (bl.a. Thorco Projects) og emballage (eksempelvis Hartmann). Derudover har virksomheden investeringer i mindre startup-/ og iværkæsttervirksomheder.

Mens børnene nu ejer Hummel Holding gennem selskabet Hummel Invest, er stemmerettighederne og kontrollen i Hummel stadig i Thornico og altså dermed hos Christian Stadil.

Det fremgår af nye oplysninger i cvr-registeret.

Christian Stadil fortæller, at manøvren med at give Hummel Invest til børnene »er første indledende skridt i forhold til et kommende generationsskifte, som bliver i mindre portioner«.

Men ellers ønsker Stadil ikke at uddybe mere omkring generationsskiftet på nuværende tidspunkt.

Da han fyldte 50 år i november, satte han over for Børsen opsigtsvækkende ord på sine overvejelser om generationsskiftet for familiens livsværk.

»Det vigtigste i denne proces for både min hustru og mig er, at vi aldrig skal efterlade noget, som kan resultere i, at vores børn bliver uvenner,« sagde Christian Stadil.

I samme ombæring gjorde han det klart, at der kan spares mange penge på at fremskynde generationsskiftet med de nuværende arveafgifter. Simpelthen fordi værdien af Thornico år for år forventes at stige med milliardbeløb.

I november havde Christian Stadil endnu ikke gjort sig klart, om generationsskiftet skulle foretages i ét hug eller i mindre portioner. Det står nu klart, at det bliver i mindre portioner.

Selskabet, som Stadil-børnene har fået 25 pct. ejerskab af hver, blev i slutningen af december omdøbt til Hummel Invest i forbindelse med overdragelsen af andele til børnene.

Samtidig indtrådte Christian Stadil som selskabets direktør, der blev kontant skudt 36 mio. kr. ind i Hummel Invest, og dets formål skiftede fra rådgivningsvirksomhed til »formueinvestering og at eje kapitalandele i andre selskaber«, som det står formuleret i cvr-registeret.

Christian Stadil står i spidsen for Thornico. Det er et konglomerat med op imod 200 driftsselskaber med en samlet omsætning på snart tæt ved 10 mia. kr., og det rækker fra rederidrift til produktion af fødevarer og emballage og sportstøjselskabet Hummel.

Erhvervsmanden indtog en 23. plads på listen over Danmarks rigeste fra Økonomisk Ugebrev for nylig. Stadils anslåede formue var i 2021 på 7,6 mia. kr.

Læs også
Top job