Erhverv

Volkswagen: Høje bilpriser er kommet for at blive

Foto: Bloomberg photo by Krisztian Bocsi

Volkswagen, en af verdens største bilproducenter, forventer at inflationen aftager senere i år, men advarer om, at den globale halvledermangel vil trække ud. Manglen på halvledere har efterladt flere bilproducenter ude af stand til at imødekomme forbrugernes efterspørgsel efter elektriske køretøjer.

Det skriver Wall Street Journal.

For at modgå de høje omkostninger og modsvare efterspørgsel efter køretøjer, der overgår udbuddet, har bilproducenter og forhandlere, ifølge avisen, hævet priserne og givet færre rabatter.

De høje priser har øget Volkswagens indtjening og selskabets økonomichef, Arno Antlitz, ser gerne at de højere priser er kommet for at blive.

- På grund af den generelle bilmangel har vi bedre marginer og færre incitamenter for kunderne. Samlet set venter vi et ganske godt år for Volkswagen, siger Antlitz.

Ifølge The Wall Street Journal, har andre bilproducenter som Tesla klaret sig bedre under manglen på halvledere. Tesla har tilpasset sig ved at omskrive software, så dets biler kunne bruge mere bredt tilgængelige halvledere.

Ifølge Antlitz har Volkswagen gjort lignende bestræbelser som Tesla, men selskabets modeludvalg er meget højere og mere kompleks, forklarer han til Wall Street Journal. Antlitz venter at selskabet kan nå tilbage til produktionsniveauet fra 2019 i 2023.

Læs også
Top job