Erhverv

Kapitalfonden Axcel opkøber den danske fragtkomet Danx

Danmarks største kapitalfond Axcel har købt fragtkometen Danx. Virksomheden skal slås sammen med et britisk fragtfirma for at skabe vejen for europæisk succes.

Søren Gønge stiftede Danx for tre årtier siden og solgte aktiemajoriteten for et trecifret millionbeløb i 2018. Nu har fragtfirmaet igen fået ny ejer.
Foto: Nicolai Lorenzen

Det fremadstormende danske fragtfirma Danx har endnu engang skiftet hænder. Denne gang er det blevet købt af Danmarks største kapitalfond, Axcel.

Det skriver kapitalfonden i en pressemeddelelse.

Danx transporterer reservedele rundt i Norden og Baltikum for store danske og internationale virksomheder. Selskabet har vist imponerende resultater, og i sidste regnskabsår havde gruppen et overskud på næsten 33 mio. kr.

Samtidig overtager Axcel også det britiske fragtfirma Carousel og vil slå de to selskaber sammen til et.

»Jeg er meget stolt af vores historiske vækst, drevet af vores evne til at tilbyde uovertrufne missionskritiske tjenester gennem vores tætte netværk, der dækker Norden og Baltikum. Sammen med Carousel er vi godt positioneret til at vokse hurtigere end markedet på europæisk plan,« siger Klaus Rud Sejling, adm. direktør i Danx, i pressemeddelelsen.

I sommeren 2018 solgte Danx-stifteren Søren Gønge majoriteten af virksomheden til tre private investorer. Det var Christian Riis-Hansen, tidligere McKinsey-chef, Peter Korsholm, tidligere partner i kapitalfonden EQT, og Morten Strømsted, medstifter af kapitalfonden Offspring Capital, der dengang overtog størstedelen af virksomheden.

Det eksakte beløb var hemmeligt, men handlen værdisatte Danx til et trecifret millionbeløb. Året efter var overskuddet i Søren Gønges personlige holdingselskab gået fra 13,6 mio. til 292 mio. kr.

Ved salget til den danske kapitalfond fortsætter Klaus Rud Sejling som adm. direktør i det fusionerede selskab, mens Søren Gønge fortsætter som medlem af bestyrelsen. Begge personer bliver ligeledes aktionærer i det nye selskab.

Med opkøbet af de to logistikvirksomheder håber kapitalfonden, at det samlede selskab kan vokse markant på tværs af hele Europa, og den åbner også døren for flere opkøb hen ad vejen.

»Med denne fusion har vi skabt både en stærk paneuropæisk aktør og en platform for yderligere konsolidering inden for natlogistik-tjenester i Europa,« siger Lars Cordt, partner i Axcel og ansvarlig for investeringen, i pressemeddelelsen.

Handlerne er betinget af myndighedsgodkendelser og forventes at gå igennem i første kvartal af 2022. Parterne har ikke oplyst prisen på selskaberne.

Søren Gønge stiftede Danx for tre årtier siden. I 2018 fik han prisen for Årets Ejerleder i Region Hovedstaden, som konsulentvirksomheden PWC årligt uddeler.

Læs også
Top job