Erhverv

Checkout-stifters formue er eksploderet: Nu er Guillaume Pousaz Europas rigeste tech-milliardær

En investeringsrunde har øget værdien af betalings-virksomheden Checkout.com markant. Stifteren er nu blandt verdens rigeste personer.

Guillaume Pousaz stiftede Checkout.com i 2012. I dag har selskabet en værdi på 40 mia. dollars. Foto: Edson de Souza/Imago Images

Den schweiziske milliardær bag betalings-firmaet Checkout.com, Guillaume Pousaz, er nu estimeret til at være Europas rigeste fra tech-branchen. Ifølge Bloombergs milliardærindeks er hans formue mere end fordoblet i løbet af januar og er nu på 19,4 mia. dollars, svarende til 127 mia. kr.

Formuespringet er primært forårsaget af en investeringsrunde, hvor Checkout hentede 1 mia. dollars fra en gruppe investorer. Selskabet er efter runden værdisat til 40 mia. dollars, svarende til 262 mia. kr. Det er en mangedobling af selskabets værdi, der i juni 2020 var sat til 5,5 mia. kr. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Forbes.

Forbes estimerer, at Guillaume Pousaz ejer tæt på to tredjedele af selskabet.

Checkout.com tilbyder betalingsløsninger til virksomheder og har kunder som bl.a. Netflix, Sony og Klarna. Guillaume Pousaz stiftede selskabet i 2012 efter at være droppet ud af college for at surfe i Californien. I dag er han adm. direktør i Checkout, der har 1.100 medarbejdere fordelt i London, Paris, Berlin og San Francisco.

Den nye værdisætning gør firmaet til en af de mest værdifulde start-ups i Europa. Stifteren ligger nu nummer 97 på Bloombergs liste over de rigeste personer i verden, og han er den rigeste europæer fre teknologibranchen. De fleste af de europæere, der har en større formue end Guillaume Pousaz, kommer fra store virksomheder som Chanel, BMW, L’Oreal og Lidl.

Guillaume Pousaz’ formue er den, der er steget mest i årets første uger, ifølge Bloombergs milliardærindeks.

Læs også
Top job