Erhverv

Parken Sport & Entertainment undersøger salg af nationalarenaen Parken

Parken Sport & Entertainment afsøger muligheden for at sælge hele eller dele af selskabets ejendomsportefølje. Det kan styrke selskabets kapitalgrundlag, oplyser Parken Sport & Entertainment i en børsmeddelelse.

Danmarks landstræner Kasper Hjulmand jubler foran fans efter EM-kampen mellem Danmark og Rusland i Parken. Nu vil ejerne afsøge muligheden for at sælge stadion. Foto: Scanpix

Et muligt salg af Danmarks nationalarena Parken i København kan være undervejs.

I hvert fald har bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment (PS&E), som er selskabet bag Parken og fodboldklubben FC København, besluttet at afsøge mulighederne for helt eller delvist at skille sig af med koncernens ejendomsportefølje. Det oplyser det børsnoterede selskab tirsdag.

Udover nationalarenaen består Parken Sport & Entertainments ejendomsportefølje af fire kontortårne i Parken og bygningerne til de to ferie- og aktivitetscentre Lalandia, der ligger Rødby og Billund. Også disse aktiviteter kan blive omfattet af et muligt salg.

»Det er afgørende for os, at vi finder de rigtige investorer eller partnere, så vi samlet set skaber de rette forudsætninger for fremover at udvikle både FC København og Lalandia. Vi ser fortsat stort vækstpotentiale i både Lalandia og FCK, og det kan vi skabe bedre mulighed for at forløse ved et helt eller delvist salg af ejendomsporteføljen,« siger Allan L. Agerholm, bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, i en pressemeddelelse.

Ifølge selskabet vil et eventuelt salg ikke berøre driftsaktiviteterne af Parken stadion, FC København samt Lalandia i Rødby og Billund. Planen er nemlig, at aktiviteterne fortsat skal blive i Parken Sport & Entertainment A/S-koncernen, som i stedet vil leje sig ind i de frasolgte ejendomme via lejekontrakter, hvis et eventuelt salg lykkes.

Tirsdag eftermiddag er PS&E-aktien oppe med 5 pct.

Allerede sidste år fortalte Parken Sport & Entertainment offentligheden, at det ville ændre i sin selskabsstruktur. Planerne blev i oktober udskudt til tidligst at finde sted i 2023 og indebærer, at stort set alle aktiviteter bliver spaltet, fusioneret eller vendt på hovedet.

»I forbindelse med den igangværende udskilning af selskaberne, som vi løbende har meldt ud, står vi nu i en situation, hvor det giver rigtigt god mening at afsøge et helt eller delvist frasalg af vores ejendomme i Parken og Lalandia, som alle er meget attraktive for investorer eller partnere. Ender processen med et salg, vil det resultere i en betydelig styrkelse af vores kapitalgrundlag og skabe nye muligheder i forhold til udviklingen af vores aktiviteter i F.C. København og Lalandia,« siger Allan L. Agerholm.

Mulighederne om det mulige frasalg vil ifølge Parken Sport & Entertainment den kommende periode blive afdækket gennem en struktureret salgsproces i samarbejde med de udpegede rådgivere.

Læs også
Top job